ΥΓΕΙΑ

Σε τι πραγματικά βοηθάει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με αλάτι κάθε πρωί;

Σε τι πραγματικά βοηθάει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με αλάτι κάθε πρωί;

Πόσο ωφέλιμο είναι για τον οργανισμό να το καταναλώνουμε με άδειο στομάχι;

Η σύνδεση με άλλες τάσεις ευεξίας που έχουμε δει τελευταία – από το πόσιμο νερό και το μηλόξυδο μέχρι την κατάποση μιας κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο με άδειο στομάχι – είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με αλάτι κάθε πρωί, επίσης με άδειο στομάχι. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πόσιμο νερό είναι σημαντικό, αλλά οι ειδικοί προτείνουν τώρα να προσθέσουμε αλάτι στο ποτήρι μας για να αποκομίσουμε επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία.

Είναι ένα απλό ρόφημα στην παρασκευή και «επαναμεταλλοποιεί» αποτελεσματικά το σώμα μας, ενισχύοντας τα επίπεδα ενέργειας και τη συγκέντρωση στη διαδικασία. Για να φτιάξουμε το υγιεινό ρόφημα, θα χρειαστούμε ένα αλάτι πλούσιο σε μέταλλα (το ιδανικό είναι ένα αλάτι Ιμαλαΐων ) ή ένα φακελάκι με ηλεκτρολύτες .

Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και γιατί το σώμα μας τους χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε αρκετό νερό, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι τα μέταλλα με ηλεκτρικό φορτίο – δηλαδή οι ηλεκτρολύτες – παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωση σε κυτταρικό επίπεδο. Το σώμα ενός ενήλικα αποτελείται από περίπου 60% νερό και ένα μεγάλο ποσοστό αυτού βρίσκεται μέσα στα κύτταρά μας, όπου χρησιμοποιείται σε μεταβολικές διεργασίες. Χωρίς αρκετό νερό, τα κύτταρα πολύ απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και απαιτούν ηλεκτρικό φορτίο για να διατηρήσουν τη σωστή ισορροπία των υγρών μέσα και έξω από τις μεμβράνες τους - ένα φορτίο που παρέχουν οι ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες βοηθούν επίσης στην τροφοδοσία του νευρικού συστήματος και των μυών καθώς και στη διατήρηση ενός ισορροπημένου επιπέδου pH και της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.

Ποιος πρέπει να παίρνει συμπληρώματα ηλεκτρολυτών;

Η ποσότητα των ηλεκτρολυτών που χρειαζόμαστε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων δραστηριότητάς μας, της ηλικίας, της πρόσληψης υγρών και ακόμη και του κλίματος στο οποίο ζούμε. Εάν καταναλώνετε αλκοόλ ή αλλάζετε τη διατροφή σας, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια ηλεκτρολυτών των οποίων τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση.

Συνιστάται να παίρνουμε συμπληρώματα ηλεκτρολυτών το πρωί, όταν υπάρχει πιθανότητα να είμαστε ήδη ήπια αφυδατωμένοι. Φυσικά, δεν δημιουργούνται όλα τα συμπληρώματα ηλεκτρολυτών με τον ίδιο τρόπο. Είναι σοφό να αποφεύγουμε όσα περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά ή αρώματα, καθώς και μέταλλα χαμηλής ποιότητας, τα οποία είναι πιο δύσκολο να απορροφήσει ο οργανισμός.

Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν λαμβάνουμε αρκετούς ηλεκτρολύτες;

Εάν είμαστε αφυδατωμένοι ή το σώμα μας έχει εξαντληθεί από ηλεκτρολύτες, μπορούμε να αντιμετωπίσετε τα πάντα, από μυϊκή αδυναμία έως συσπάσεις στα μάτια, δυσκοιλιότητα, κόπωση, ευερεθιστότητα κ.α. Ακόμα, αν και οι ηλεκτρολύτες είναι σαφώς σημαντικοί, δεν είναι απαραίτητο να τους προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι νερό που πίνουμε. Μόνο ένα ή δύο ποτήρια την ημέρα αρκούν.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top