ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χαστούκι» οι ζημιές στα «πλημμυρισμένα» φάρμακα: Η αποκάλυψη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «Είχαν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια»

«Χαστούκι» οι ζημιές στα «πλημμυρισμένα» φάρμακα: Η αποκάλυψη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «Είχαν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια»

Παρανομίες, κτιριακή ακαταλληλότητα, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και επιστολές που δεν λαμβάνονταν υπόψη...είχαν ως αποτέλεσμα ζημιές ύψους €880.000 σε 149 φαρμακευτικά σκευάσματα, επηρεάζοντας 105.401 συσκευασίες που φυλάγονταν στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, στην βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, οι οποίες προκλήθηκαν από την θεομηνία της 18ης Μαρτίου όπου νερά εισήλθαν (στις αποθήκες φαρμάκων) από την οροφή η οποία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριο Πετρίδη, στην εκπομπή Αlpha Kαλημέρα, οι επισημάνσεις για το συγκεκριμένο υποστατικό άρχισαν να γίνονται στο υπουργείο Υγείας από το 2018.

«Είχαν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια» . Μάλιστα ο κ.Πετρίδης αναφέρθηκε ότι υπήρχαν εκθέσεις το 2016, 2018 , 2020 όπως και η ετήσια αίτηση από το 2011. «Πόσες εκθέσεις να βγάλουμε για να ασχοληθεί κάποιος;»

«Έγιναν επισημάνσεις, δεν κουνιέται φύλλο ακόμα και μετά από επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας» .

Στη συνέχεια ο κ.Πετρίδης ανέφερε «Είχαμε επικεντρωθεί στο οικονομικό κομμάτι. Μέχρι σήμερα πληρώθηκε στον ιδιοκτήτη ποσό 2.8εκατομμύριων ευρώ, για ενοίκια και εργασίες διαμόρφωσης. Δηλαδή 923 ευρώ το τετραγωνικό, που είναι υψηλότερο από το κόστος ανέγερσης των αποθηκών .

Είχε προσκομιστεί μια εκτίμηση του χώρου, στις 840χιλιάδες λίρες. Δεν είναι από κτηματολόγιο η εκτίμηση αλλά από ιδιώτη. Κάτι που κόστισε 840χιλιάδες λίρες , δηλαδή σχεδόν 1.5 εκ. ευρώ, για αυτά δώσαμε 2.8 εκ. ευρώ. Αυτό είναι μια κλασική περίπτωση σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος» .

 

Το δώρο ... στοιχίζει ακριβά - Προεδρικό Αεροσκάφος σε συντήρηση


Σύμφωνα με τον κ.Πετρίδη το κόστος συντήρησης του Προεδρικού Αεροσκάφους, είναι περισσότερο από την αξία του.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ελέγχουμε συμβάσεις ανανέωσης συντήρησης και ελέγχουμε συνολικά το κόστος όλων αυτών των ταξιδιών. Για σκοπούς διαφάνειας θα τα περιλάβουμε στην έκθεση του οικονομικού ελέγχου διοίκησης Προεδρίας» .

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε δωρηθεί στην Κύπρο από τον πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο του 2022, επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Σύντομα καθηλώθηκε λόγω προβλημάτων με αποτέλεσμα να περάσει από εκτενή αναβάθμιση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να λάβει πιστοποιητικό αεροπλοϊμότητας . Ωστόσο χρειάζεται ξανά έναν δεύτερο κύκλο επισκευών και αναβαθμίσεων προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιήσει μεγαλύτερες πτήσεις.

Όπως αποκαλύπτει ο κ.Περίδης «Οι αρχικές τοποθετήσεις του τμήματος πολιτικής αεροπορίας και Εθνικής φρουράς ήταν αρνητικές στην απόκτηση αυτού του αεροσκάφους» κάτι που στην πορεία άλλαξε .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top