ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία - Ζητούν παρέμβαση Υπ. Εργασίας εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο λόγω μη καταβολής μισθών

Κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία - Ζητούν παρέμβαση Υπ. Εργασίας εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο λόγω μη καταβολής μισθών

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ζητούν οι εργαζόμενοι σε ιχθυοτροφείο στην επαρχία Πάφου, οι οποίοι κατήλθαν σε επ’ αόριστον απεργία από την Τρίτη 2 Απριλίου, λόγω, σύμφωνα με την ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, μη καταβολής των μισθών τους.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας αναφέρεται ότι «είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, το μισθό τους».

Προστίθεται ότι «με τον συγκεκριμένο εργοδότη έχουν γίνει επανειλημμένες εργατικές διαφορές και συμφωνίες ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για μη καταβολή των αποκοπών των εργαζομένων στα διάφορα ταμεία τους, όπως το Ταμείο Προνοίας, το Ταμείο Ευημερίας και άλλα Ταμεία, για τα οποία γίνονται αποκοπές από τον μισθό των εργαζόμενων και δεν αποδίδονται».

Η τελευταία συμφωνία, σημειώνεται, «υπογράφηκε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων τον Φεβρουάριο του 2024 και προνοούσε διακανονισμό της καταβολής των αποκοπέντων, όμως η εταιρεία δεν υλοποίησε κανένα από τα μέχρι τώρα χρονοδιαγράμματα και δεν προχώρησε σε καμία καταβολή".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η μη καταβολή του μισθού καθώς και η αποκοπή και παρακράτηση των αποκοπών από τους μισθούς των εργαζομένων αποτελούν αδικήματα. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον περί προστασίας των μισθών νόμο, καθώς επίσης και να ενεργήσουν στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για την παραβίαση των συμφωνιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top