ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για μεταναστευτικό: Θα ληφθούν αποφάσεις που ίσως να μην είναι αρεστές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

ΠτΔ για μεταναστευτικό: Θα ληφθούν αποφάσεις που ίσως να μην είναι αρεστές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

Αναλόγως των αποτελεσμάτων των συναντήσεων του σε σχέση με το θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, θα ληφθούν αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, όπως ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ είπε ότι «διάβασα τις δηλώσεις του κ. Τατάρ, σίγουρα δεν βοηθούν στη δημιουργία του κλίματος που επιθυμούμε. Από κει και πέρα δεν θέλω να ακολουθήσω την τακτική του κ. Τατάρ, έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες μέσα από δημόσιες δηλώσεις. Πιστεύω στον ΓΓ, γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του, ας αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και ακολούθως θα σχολιάσουμε. Εκείνο που μπορώ να εκφράσω είναι την ευχή, την ελπίδα να προκύψει κάτι θετικό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών».

Σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, ερωτηθείς ποιο είναι το όριο που πρέπει να ξεπεραστεί ώστε να ενεργοποιηθούν κάποια μέτρα στα οποία είχε αναφερθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις θέσεις του Λιβάνου, γνωρίζω τις θέσεις κάποιων κρατών μελών της ΕΕ σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία, γνωρίζω καλά τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, αλλά γνωρίζω και είμαι υποχρεωμένος, αυτή είναι η πρωταρχική μου υποχρέωση, να διασφαλίσω τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχω δύο κρίσιμες συναντήσεις, την Κυριακή με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επαφή, επίσης σε τεχνοκρατικό επίπεδο, και τη Δευτέρα θα είμαι στον Λίβανο. Ακολούθως, αναλόγως των αποτελεσμάτων θα ληφθούν αποφάσεις. Θα υλοποιηθούν αποφάσεις αναλόγως του αποτελέσματος. 

Αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι αρεστές, αλλά είναι αποφάσεις που ένα και μοναδικό στόχο έχουν, να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ασφάλεια των πολιτών της».

Κληθείς να διευκρινίσει αν δεν θα είναι αρεστές στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top