ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για Μαλένα και Ίριδα: «Πιστεύω ότι το έχει κάνει» κατέθεσε για την Πισπιρίγκου η μητέρα του Δασκαλάκη

Δίκη για Μαλένα και Ίριδα: «Πιστεύω ότι το έχει κάνει» κατέθεσε για την Πισπιρίγκου η μητέρα του Δασκαλάκη

Με την κατάθεση της μητέρας του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας.

Η κατηγορούμενη μητέρα βρέθηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα, ούσα πλέον καταδικασμένη σε ισόβια για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

«Μέχρι και την σύλληψή της δεν πίστευα ό,τι κι να έλεγαν. Όταν πήγα για κατάθεση μου είπαν ότι έδωσε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Τότε άρχισα να βασανίζω το μυαλό μου, αλλά με όσα έχω ακούσει εδώ, έχω άλλη εικόνα» είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Τι εικόνα έχετε δηλαδή;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι το έχει κάνει…

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κυρία Ελένη Νταβλούρου, αναφέρθηκε στις απώλειες των δυο μικρότερων εγγονιών της και σημείωσε πως πριν τη σύλληψη της πρώην σήμερα νύφης της, είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για εκείνη: «Αγωνιούσε για τα παιδιά της. Έδειχνε μια γυναίκα δυναμική και ισχυρός χαρακτήρας. Τη θαύμαζα. Απέναντι στα παιδιά της ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μάνα καλή, τα πρόσεχε και ήταν και αγχωτική πολλές φορές. Ήταν κατά πάνω. Μια φυσιολογική μάνα, υπερπροστατευτική με τα παιδιά της. Όταν πέθαναν ήταν στεναχωρημένη, σε πολύ άσχημη κατάσταση» είπε λίγο νωρίτερα η μάρτυρας σημειώνοντας πως είχε δει τη μικρή Μαλένα στο νοσοκομείο λίγο πριν το παιδί φύγει από τη ζωή και ήταν σε πολύ καλή διάθεση.

«Ανέβηκα μια εβδομάδα στην Αθήνα, το παιδί ήταν μια χαρά. Είδα ένα παιδί με τον ορό στο χέρι που χοροπηδούσε. Της διάβασα το αγαπημένο της παραμύθι. Ήταν ένα παιδί με διάθεση» κατέθεσε η γιαγιά του κοριτσιού για να προσθέσει: «Μετά με πήρε τηλέφωνο η κατηγορουμένη. Εγώ ήμουν με τη Τζωρτζίνα και παίζαμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει "βγες έξω μη σε ακούσει η Τζωρτζίνα". Μου είπε πως η Μαλένα έφυγε. Σκεφτείτε τι πέρασα... προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση. (…). Μίλησα και αργότερα αλλά με τα απανωτά σοκ που έχω πάθει -ζήτω συγγνώμη- δεν μπορώ να θυμηθώ» κατέθεσε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στην απώλεια της Ίριδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γεννήθηκε η Ίριδα και ξαφνικά ήταν σαν να ήταν εδώ η Μαλένα. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι για πρώτη φορά μου είπε ο γιος μου ότι χωρίζουν. Ρώτησα τον λόγο και μου είπε: "δεν μπορώ να σου πω". Η κατηγορούμενη μου είπε ότι χώρισαν και ότι εκείνη πήγε με κάποιον άλλον. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν της είπα κάτι. Μου είπε: "Έλειπε ο Μανός από το πρωί ως το βράδυ και εγώ ένιωθα μόνη μου". Ο γιος μου δούλευε από το πρωί έως το βράδυ για τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρτας περιγράφοντας το σοκ που, όπως είπε, υπέστη, όταν έμαθε και για την απώλεια αυτού του κοριτσιού. «Ήμουν σε έναν άλλο κόσμο. Ήμουν ζωντανή - νεκρή, έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι (…) Έφυγαν τρία παιδιά έχουμε φτάσει ως εδώ και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια κου για να στηρίξω το παιδί μου. Απλά υπάρχω…» τόνισε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top