ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μάστιγα» η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από συμμαθητές τους - Εισήγηση για σχολεία στήριξης - Πώς θα λειτουργούν

«Μάστιγα» η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από συμμαθητές τους - Εισήγηση για σχολεία στήριξης - Πώς θα λειτουργούν

«Μάστιγα» έχει πλέον καταντήσει η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από συμμαθητές τους, με τα περιστατικά δυστυχώς να αυξάνονται και τις καταγγελίες να «πηγαινοέρχονται».

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, πρόσφατα έγινε νέα καταγγελία στην Επιτροπή Παιδείας, η οποία αφορά μαθητή γυμνάσιου, ο οποίος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από άλλους συμμαθητές του.

Το πρωτόκολλο και η φοίτηση των θυμάτων με τους θύτες

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, αναφέρθηκε στο υφιστάμενο πρωτόκολλο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι η συνέχιση της φοίτησης των θυμάτων με τους θύτες τους.

 «Τα θύματα όμως πρέπει να βιώνουν την παρουσία τους στο σχολείο με τους θύτες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αρνούνται να πάνε στο σχολείο και να καταλήγουν στους ψυχιάτρους», εξήγησε, τονίζοντας ότι ο ίδιος ενέγραψε αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Παιδείας για να συζητηθεί το θέμα και να λάβουν απαντήσεις.

Εισήγηση για δημιουργία σχολείων στήριξης

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως η δική του εισήγηση είναι να δημιουργηθούν σχολεια στήριξης.

«Να γίνουν σχολεία στήριξης ανά επαρχία, τόσο δημοτικά όσο και γυμνάσια, όπου τα ψυχιατρικά θέματα και τα προβλήματα θα τα ορίζει ένα ιατροσυμβούλιο. Οι θύτες, όταν εντοπίζονται και υπάρχει απόφαση του ιατροσυμβουλίου ότι έχουν ψυχιατρικά θέματα ή διαπράττουν εγκληματική ενέργεια (αν είναι άνω των 14 χρονών), θα πηγαίνουν στο σχολείο στήριξης όπου θα έχουν ψυχίατρους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς, Θα μπορούμε έτσι να βοηθούμε και τα θύματα και του θύτες», εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, ενέγραψε αυτεπάγγελτο θέμα το οποίο θα συζητηθεί ως κατεπείγον στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, θα έχουμε αντίποινα. Κάποιος γονιός που κακοποιήθηκε το παιδί του μπορεί να βλάψει τον θύτη και θα ψάχνουμε το λάθος», είπε καταληκτικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top