ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Υγείας: «Χρέος μας να ενισχύσουμε τα προληπτικά προγράμματα υγείας»

Υπ.Υγείας: «Χρέος μας να ενισχύσουμε τα προληπτικά προγράμματα υγείας»

«Είναι χρέος μας να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δώσουμε λύσεις, για να ενισχύσουμε τα προληπτικά προγράμματα υγείας και για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες των χωρών μας μπορούν να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον».

Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της Υπουργικής Συνάντησης των Μικρών Χωρών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Ήταν πραγματικά μεγάλη τιμή για εμάς να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο μια τόσο σημαντική από κάθε άποψη συνάντηση, η οποία αποσκοπούσε, πάνω από όλα στη βελτίωση του τομέα της υγείας και στην προώθηση μέτρων για ενίσχυση της ευημερίας των πολιτών στις χώρες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία των Μικρών Κρατών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», ανέφερε ο κ. Δαμιανός.

Ο κ. υπουργός απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειακό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr. Hans Kluge, στους ομολόγους του Υπουργούς Υγείας, όπως και στον κάθε συμμετέχοντα στη συνάντηση, για το πάθος και την ακλόνητη δέσμευση τους στην κοινή, όπως είπε, προσπάθεια, για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας στις χώρες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία.

Η συνάντηση, πρόσθεσε, ήταν μια ευκαιρία να μοιραστούμε την πρόοδό μας στην εφαρμογή του Οδικού Χάρτη για καλύτερη υγεία σε μικρές χώρες στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ για την περίοδο 2022–2025, και να αντιμετωπίσουμε τις κοινές αυξανόμενες προκλήσεις στην περιοχή μας.

«Συζητήσαμε μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στον καρκίνο ως κύρια αιτία πρόωρου θανάτου, στον παιδικό καρκίνο, στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία, όπως και ζητήματα που αφορούν στην ισότιμη πρόσβαση στα φάρμακα για μικρές χώρες», τόνισε ο κ. υπουργός.

Υποχρέωση όλων μας, ανέφερε, είναι να προωθήσουμε με αποφασιστικότητα όσα συζητήσαμε αυτές τις δύο ημέρες. «Είναι ο μοναδικός τρόπος άλλωστε για να μετατρέψουμε τις δεσμεύσεις μας σε πράξεις», κατέληξε ο κ. Δαμιανός.

Από πλευράς του ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Hans Kluge, ευχαρίστησε την Κύπρο για την διοργάνωση της συνάντησης και συνεχάρη την Βόρεια Μακεδονία, η οποία αποτελεί από σήμερα, με ομόφωνη απόφαση, το 12ο μέλος της Πρωτοβουλίας των Μικρών Κρατών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εάν συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς, βρίσκοντας κοινό έδαφος, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο, τόνισε ο Dr Kluge, μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο υγιή έθνη και να μειώσουμε την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας μας.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνεχάρη την Κύπρο για τις πολλές μεταρρυθμίσεις που έφερε εις πέρας στον τομέα της υγείας, τα τελευταία χρόνια. Αυτές περιλαμβάνουν, όπως ανέφερε, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, επενδύσεις σε υποδομές υγείας και εργατικό δυναμικό υγειονομικής περίθαλψης και υποστήριξη της ανάπτυξης εθνικής στρατηγικής ψυχικής υγείας με την τεχνική βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top