ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απασχολούν έντονα την Αστυνομία οι συνεχόμενοι εμπρησμοί - «Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει πληροφόρηση »

Απασχολούν έντονα την Αστυνομία οι συνεχόμενοι εμπρησμοί - «Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει πληροφόρηση »

Κατά τον μήνα Μάρτιο του 2024, η Αστυνομία προχώρησε σε 17 συλλήψεις που αφορούν 11 υποθέσεις σε παγκύπρια βάση, που έχουν σχέση είτε με εμπρησμούς είτε οχημάτων είτε κτιρίων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. Είπε πως το θέμα των εμπρησμών τους απασχολεί έντονα.

Κληθείς να σχολιάσει τους συνεχόμενους εμπρησμούς που σημειώθηκαν σε οχήματα και υποστατικά, με τους τελευταίους να καταγράφονται σήμερα τα ξημερώματα με εμπρησμό οχήματος στη Λακατάμια, και την έκρηξη βόμβας σε κατάστημα μοτοσικλετών στην Έγκωμη, ο κ. Ανδρέου είπε ότι σίγουρα τα θέματα που αφορούν είτε εμπρησμούς είτε σε οχήματα είτε σε υποστατικά αλλά και οι απόπειρες καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες είναι ένα θέμα το οποίο τους απασχολεί έντονα.

Σημείωσε ότι η Αστυνομία προχωρεί στη διενέργεια εξετάσεων αλλά και διαφόρων περιπολιών προς αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

«Παρά το γεγονός ότι οι υποθέσεις αυτές είναι δύσκολες προς εξιχνίαση, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι στις υποθέσεις αυτές παίζουν ουσιαστικό ρόλο πάντοτε οι ίδιοι οι παραπονούμενοι, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει πληροφόρηση, οπότε γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Αστυνομίας. Εν πάσει όμως περιπτώσει, η Αστυνομία προχωρά σε διερεύνηση των υποθέσεων αυτών και σε πολλές περιπτώσεις είχαμε συλλήψεις αλλά και καταχωρήσεις υποθέσεων ενώπιον Κακουργιοδικείων αλλά και Επαρχιακών Δικαστηρίων», πρόσθεσε.

Ενδεικτικά, ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «κατά τον μήνα Μάρτιο του 2024, η Αστυνομία προχώρησε σε 17 συλλήψεις που αφορούν 11 υποθέσεις σε παγκύπρια βάση, που έχουν σχέση είτε με εμπρησμούς οχημάτων είτε κτιρίων".

Πρόσθεσε πως 9 υποθέσεις που αφορούν σε 14 συλληφθέντες έχουν ήδη καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίων.

«Πρόσφατα επίσης είχαμε σύλληψη προσώπων. Για παράδειγμα για εμπρησμό οχήματος που έγινε στις 28.3.2024, πριν 3 μέρες έχουν συλληφθεί 2 πρόσωπα και χθες εξασφαλίστηκε ένταλμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών», συμπλήρωσε.

Υπόθεση Αββακούμ

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, ο κ. Ανδρέου είπε ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία και με τους δύο ποινικούς ανακριτές και τις ανακριτικές ομάδες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή κλήθηκαν για να διερευνήσουν τις καταγγελίες σε σχέση με την Ιερά Μονή Αββακούμ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top