ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Τα «σκήπτρα» στην παρανομία κρατά συγκεκριμένη κοινότητα στην Επαρχία Λευκωσίας

Από τη μια προκαλούν μειδίαμα τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από μια εκλογική περιφέρεια σε άλλη και όλα αυτά βεβαίως, για να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την άλλη, οι στημένες μετακινήσεις απειλούν με διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος ή ακόμα και με μια εικονική πληθυσμιακή επέκταση κοινοτήτων ή δημοτικών διαμερισμάτων.

Η Υπηρεσία Εκλογών πονοκεφαλιάζει στην κυριολεξία με τις αιτήσεις για μετακινήσεις που έχει ενώπιον της, τις οποίες εξετάζει και εντοπίζει πράματα και θαύματα. 

Πρωταθλητής στην παρανομία, στην παρατυπία και στα αλλοπρόσαλλα αιτήματα, είναι κοινότητα της Επαρχίας Λευκωσίας, με πρωταγωνιστή τον κοινοτάρχη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του και γι’ αυτό μάζεψε και τους… γάτους της περιοχής και προσπάθησε να τους μετατρέψει σε ψηφοφόρους της κοινότητας.

Το πρώτο μεγάλο θέμα που τίθεται είναι ότι ο κοινοτάρχης που θέλει να επανεκλεγεί και μαζεύει ψήφους με τη μέθοδο της μετακίνησης, είναι ο ίδιος, η αρμόδια πιστοποιούσα αρχή. Δηλαδή, κάνει τις αιτήσεις, τις καταθέτει μαζί με τα δήθεν έγγραφα που προσκομίζει στον εαυτό του και πιστοποιεί ο ίδιος ότι η αίτηση είναι καθόλα νόμιμη.

Τι έκανε λοιπόν αυτός ο υποψήφιος; Μάζεψε πολλούς εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της περιοχής, οι περισσότεροι κοινοτικοί, δήλωσε για κατοικία τους τρία- συγκεκριμένα σπίτια και «πιστοποίησε» ότι όλα είναι νομότυπα.

Μα έλα που αντιλήφθηκαν τις παρατυπίες συγχωριανοί του, ανάμεσα τους και ο ανθυποψήφιος του, οι οποίοι διερεύνησαν το ζήτημα και βρήκαν μπροστά τους ιστορίες για αγρίους.

-Το ένα σπίτι που δηλώθηκε ως κατοικία των «νέων» ψηφοφόρων της κοινότητας, βρίσκεται στα όρια άλλης κοινότητας! Συν το γεγονός πως δεν πρόκειται για σπίτι, αλλά για αποθήκη!

-Το δεύτερο σπίτι ανήκει σε μία κάτοικο της κοινότητας, η οποία δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τον κοινοτάρχη, ούτε με τις εκλογές!

-Το τρίτο σπίτι ανήκει σε άτομο που λείπει εδώ και τριάντα χρόνια στο εξωτερικό και είναι ακατοίκητο!

Γι’ αυτά που γράφουμε, έχουμε στοιχεία, χάρτες, φωτογραφίες και κατάλογο αιτημάτων για αλλαγή εκλογικών δικαιωμάτων.

Τα επικίνδυνα τραγελαφικά όμως συνεχίζονται.

Όταν η Επαρχιακή Διοίκηση «μυρίστηκε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε να ελέγξει επί τόπου το τί συμβαίνει, έστειλε την επόπτρια της περιοχής για έλεγχο. Η οποία επόπτρια όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ενημέρωσε τον κοινοτάρχη από το βράδυ, ότι θα μετέβαινε για έλεγχο το πρωί. Η ενημέρωση έδωσε την ευκαιρία στον κοινοτάρχη να προετοιμαστεί και ξαφνικά:

-Οι αποθήκες, ενώ δεν είχαν σύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, βρέθηκαν φωτισμένες (κάτι που εύλογα προκαλεί υποψία για παράνομη παρέμβαση στα «κουτιά» της ΑΗΚ).

-Το εγκαταλειμμένο, για πολλές δεκαετίες, σπίτι βρέθηκε σκουπισμένο και με τα παράθυρα ανοιχτά.

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήδη έγινε καταγγελία στην Επαρχιακή Διοίκηση, υπό τη μορφή ενστάσεων σε μετοικήσεις και εγγραφές νέων ψηφοφόρων.

Οι περιπτώσεις στην εν λόγω κοινότητα είναι τόσο εξόφθαλμα παράτυπες, που αν η αρμόδια αρχή δεν ακυρώσει τα αιτήματα, αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει την παρανομία και την στρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το Themaonline παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top