ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο

Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο

Στο 6% μειώθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Παρασκευή, φτάνοντας τον μέσο όρο της ΕΕ, και παραμένοντας κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που βρίσκεται στο 6,5%.

Σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, η ανεργία στην Κύπρο μειώθηκε στο 6% από 6,4% τον προηγούμενο μήνα και 6,3% τον Μάρτιο του 2023.

Ο αριθμός των ανέργων επίσης μειώθηκε στις 30.000 από 32.000 τον Φεβρουάριο και 31.000 τον περσινό Μάρτιο.

Ο μέσος όρος της ανεργίας στην ΕΕ κυμαίνεται τον Μάρτιο 2024 στο 6%, όπως και τον Μάρτιο 2023, και οριακά μειωμένος σε σχέση με τον Φεβρουάριο, που ήταν στο 6,1%.

Από την άλλη, ο μέσος όρος της ανεργίας στις χώρες του ευρώ βρίσκεται στο 6,5%, όπως και τον Φεβρουάριο, και ελάχιστα μειωμένος από το 6,6% του περασμένου Μαρτίου.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, η ανεργία μειώθηκε κατά 74.000 στην ΕΕ και κατά 94.000 στη ζώνη του ευρώ. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, η ανεργία αυξήθηκε κατά 175.000 στην ΕΕ και μειώθηκε κατά 51.000 στη ζώνη του ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η Ισπανία, με 11,7%, ακολουθούμενη με την Ελλάδα στο 10,2%. Το μικρότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Τσεχία και την Πολωνία, στο 2,9%.

Σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών στην Κύπρο ανέρχεται στο 20,7% τον Μάρτιο, αναλλοίωτη από τον Φεβρουάριο και αυξημένη από το 15,7% του περσινού Μαρτίου. Οι νέοι άνεργοι ανέρχονται στις 9.000.

Το ποσοστό της Κύπρου στην ανεργία των νέων είναι ψηλότερο από αυτό της ΕΕ και της ευρωζώνης, τα οποία κυμαίνονται στο 14,6% και στο 14,1% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους καταγράφεται στην Ισπανία με 27,2% και το μικρότερο στη Γερμανία με 5,8%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εξετάζεται σήμερα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ένσταση Γ.Ελεγκτή στο αίτημα παύσης του

Απ’ όλα τα… ναρκωτικά είχε ο μπαξές – Χειροπέδες σε 31χρονο – Τι εντόπισαν σε όχημα και οικία

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Επ.Εργασίας: Όσα συζητήθηκαν για την στήριξη της Τρίτης Ηλικίας - Τα σχέδια, τα επιδόματα και το Κόκκινο Κουμπί

Γιώργος Μαζωνάκης: Δικαστική διαμάχη με στενό του συγγενή για την περιουσία τουΣτην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, ο προεκλογικός αγώνας φουντώνει ακόμα περισσότερο, με τα κόμματα να καταβάλλουν προσπάθεια για συσπείρωση των οπαδών τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top