ΔΙΕΘΝΗ

Δραματική προειδοποίηση κορυφαίου επιστήμονα: Απολύτως αναπόφευκτη μια νέα πανδημία

Δραματική προειδοποίηση κορυφαίου επιστήμονα: Απολύτως αναπόφευκτη μια νέα πανδημία

Ο πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Sir Patrick Vallance δήλωσε ότι μια άλλη πανδημία είναι «απολύτως αναπόφευκτη» και προέτρεψε την επερχόμενη βρετανική κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην προετοιμασία γι' αυτήν, προειδοποιώντας ότι «δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι».

Μιλώντας σε εκδήλωση πάνελ στο φεστιβάλ Hay στο Powys, ο Vallance δήλωσε ότι είναι «υπέροχο που έχουμε εκλογές», καθώς υπάρχουν «σαφώς ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν». Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει «καλύτερη επιτήρηση για να είναι σε θέση να εντοπίσει αυτά τα πράγματα», είπε.

Επανέλαβε επίσης αυτό που είπε στους ηγέτες της G7 το 2021, ότι «πρέπει να είμαστε πολύ πιο γρήγοροι, πολύ πιο ευθυγραμμισμένοι - και υπάρχουν τρόποι για να το κάνουμε αυτό - στην εξεύρεση ταχέων διαγνωστικών δοκιμών, ταχέων εμβολίων, ταχέων θεραπειών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να λάβουμε τα ακραία μέτρα που εφαρμόστηκαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μέτρα που συνιστά είναι δυνατόν να εφαρμοστούν, πιστεύει ο Vallance, αλλά «απαιτούν κάποιο συντονισμό».

Είπε ότι μέχρι το 2023 η G7 είχε «κατά κάποιο τρόπο ξεχάσει» τα σημεία που είχε διατυπώσει το 2021.«Δεν μπορείτε να το ξεχάσετε», προέτρεψε, συνιστώντας να αντιμετωπιστούν οι προετοιμασίες για την πανδημία με τον ίδιο τρόπο όπως και οι ένοπλες δυνάμεις.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε στρατό, όχι επειδή θα γίνει πόλεμος φέτος, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που χρειαζόμαστε ως έθνος», είπε. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την ετοιμότητα με τον ίδιο τρόπο και να μην τη θεωρήσουμε ως κάτι εύκολο να συνεχίσουμε να κάνουμε περικοπές όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις πανδημίας - διότι δεν θα υπάρξουν ενδείξεις πανδημίας».

Ανέφερε την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προωθήσει τη συμφωνία για την πανδημία, μια προτεινόμενη συμφωνία για τη συνεργασία των χωρών για την προετοιμασία για πανδημίες, ως ένα από τα «βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» που γίνονται. «Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει αρκετή εστίαση», είπε.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top