ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικολέττος : Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις εάν μεταφερθούν αιτητές ασύλου στην τουριστική περιοχή Παραλιμνίου

Γ. Νικολέττος : Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις εάν μεταφερθούν αιτητές ασύλου στην τουριστική περιοχή Παραλιμνίου

Έτοιμος για κινητοποιήσεις δηλώνει ο νέος δήμαρχος Παραλιμνίου Γιώργος Νικολέττος, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υλοποιήσει την πρόθεσή της για μεταφορά αριθμού αιτητών ασύλου σε ξενοδοχειακή μονάδα σε τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου.

Ο κ.Νικολέττος, ο οποίος αμέσως μετά την εκλογή του έχει προβεί σε παραστάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο για το θέμα αυτό, απορρίπτει ασυζητητί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που τελικά φιλοξενηθούν στην τουριστική περιοχή αιτητές ασύλου, τότε ο Δήμος Παραλιμνίου προτίθεται ν’ αντιδράσει.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Γ. Νικολέττος αναφέρει ότι έχει περιέλθει στην αντίληψή του ότι πρόθεση των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών είναι να προχωρήσουν στην μεταστέγαση αιτητών πολιτικού ασύλου σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε τουριστική περιοχή εντός των ορίων του Δήμου Παραλιμνίου.

«Είμαστε αναγκασμένοι ν’ απορρίψουμε χωρίς συζήτηση μια τέτοια πιθανή ενέργεια και ν’ αντιδράσουμε έντονα. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις μεταστέγασης για τους συνανθρώπους μας, τους οποίους φιλοξενεί και προσφέρει προστασία η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Παραλιμνίου πρέπει ν’ αφεθούν να στηρίξουν την τουριστική βιομηχανία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό μας και για την οικονομία του τόπου γενικότερα», επισήμανε ο νέος Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Σηκώνει μανίκια

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας «σηκώνει μανίκια» και πιάνει δουλειά, εν’ όψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του από την 1η Ιουλίου. Ήδη, είχε συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη κι ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα στο Δήμο Παραλιμνίου, ενώ παρόμοιες συναντήσεις θα γίνουν και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας, μία από τις βασικές του προτεραιότητες θα είναι οι επί τόπου επισκέψεις στα δημοτικά διαμερίσματα που θα συμπεριληφθούν στον νέο Δήμο Παραλιμνίου μετά την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην παρουσία των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, έτσι ώστε να ακουστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

«Αρχίζουμε από τα μικρά προβλήματα και μετά θα πάμε στα μεγάλα. Ξεκινούμε άμεσα επισκέψεις για ν’ ακούσουμε τα απλά προβλήματα της κάθε γειτονιάς και να δώσουμε λύσεις», σημείωσε ο κ.Νικολέττος. Ο νέος Δήμαρχος Παραλιμνίου προτίθεται, ακόμα, να παρακαθίσει σε συσκέψεις, στην παρουσία αρμοδίων λειτουργών, με στόχο την ωρίμανση και κοστολόγηση έργων υποδομής για εξασφάλιση ευρωπαϊκών ή κρατικών κονδυλίων. Ανάμεσα στις πρώτες του επιδιώξεις είναι, επίσης, η καλύτερη οργάνωση των επιτροπών του νέου δήμου, των διαφόρων υπηρεσιών και του υπαλληλικού προσωπικού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top