ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών όσον αφορά τον ηλικιακό περιορισμό.

Η επέκταση του ορίου ηλικίας προς τα κάτω της δωρεάν υποχρεωτικής φοίτησης , φέρνει αλλαγές και στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων.

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2024-2025), το όριο ηλικίας δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης επεκτείνεται δυο μήνες κάτω, άρα αντί τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών (που ήταν μέχρι τώρα) τα δημόσια (και τα κοινοτικά νηπιαγωγεία) θα δέχονται παιδιά από τεσσάρων χρονών και έξι μηνών. 

Το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τώρα αφορούσε παιδιά ηλικίας μέχρι και 4 ετών. Ωστόσο η αλλαγή ηλικίας στην δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση, φέρνει μαζί της και αλλαγές στο Σχέδιο.

Οπως αναφέρει στο ThemaOnline αρμόδιο άτομο της Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας «Από τον Σεπτέμβριο 2024 θα είναι δικαιούχα για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών και τα παιδιά ηλικίας από 4ων ετών μέχρι 4ων ετών και 6 μηνών, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και τα υπόλοιπα παιδιά».

Το πιο πάνω δεδομένα αφορούν όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία που έχουν εγκριθεί για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Τι ισχύει για τα παιδιά ηλικιών μη υποχρεωτικής εκπαίδευσης που φοιτούν σε τμήματα του Δημόσιου Νηπιαγωγείου;

Τα παιδιά που φοιτούν στα Κοινοτικά τμήματα των Δημοσίων Νηπιαγωγείων εφόσον είναι δικαιούχοι θα επιδοτούνται όπως καθορίζουν τα κριτήρια στο Σχέδιο. Τα κοινοτικά νηπιαγωγεία δέχονται ηλικίες 3-4.6 ετών.

Από την άλλη, το Σχέδιο δεν καλύπτει τα δίδακτρα (τα 42 ευρώ), των παιδιών τα οποία φοιτούν σε τμήματα του Δημοσίου Νηπιαγωγείου ηλικίας μη υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Συνήθως πρόκειται για παιδιά ηλικίας 4 έως 4 και 6 μηνών.

Ενα σχέδιο που βοήθησε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες

Το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών είναι έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με προϋπολογισμό 27 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2022-2025 με δυνατότητα παράτασης ή και επέκτασης του. 

Το εν λόγω Σχέδιο αποσκοπεί στην ενίσχυση των οικογενειών και ιδιαίτερα των οικογενειών με μικρά παιδιά, μέσω της επιδότησης υπηρεσιών φροντίδας εξαρτώμενων παιδιών ηλικίας μέχρι και 4 ετών και έξι μηνών μέσω της απευθείας καταβολής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέρους του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση των παιδιών τους.

Το μηνιαίο ύψος του επιδόματος ανέρχεται σε 80% του ύψους των μηνιαίων διδάκτρων, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μηνιαίως για κάθε παιδί μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, στη βάση κριτηρίων εισοδήματος της οικογένειας και του αριθμού των τέκνων.

Σημειώνεται ότι το μέγιστο μηνιαίο ύψος επιδότησης για κάθε γονέα περιορίζεται σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν δημοσιευτεί με το Σχέδιο και καθορίζεται με βάση τα ατομικά δεδομένα κάθε γονέα και ο Πάροχος ενημερώνεται σχετικά για να παρέχει τις ανάλογες απαλλαγές διδάκτρων στους γονείς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΣτεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Στεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Θέματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top