ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ζήτημα αποχώρησης από την κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει εντός του ΔΗΚΟ μετά το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών.

Ήδη ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Ορφανίδης άνοιξε πρώτος τον χορό, λέγοντας πως το κόμμα οφείλει να επαναξιολογήσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Άλλες ήταν οι προσδοκίες του κυπριακού λαού και άλλες είναι σήμερα. Ο Χρήστος Ορφανίδης προχώρησε ένα βήμα παρά κάτω, λέγοντας ότι αυτοί οι οποίοι έδωσαν τον απόλυτο εαυτό τους για την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, ας έδιναν το 10% για τις πρόσφατες εκλογές.

Υπενθυμίζουμε και τις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, άγγιξε το ζήτημα της συνεργασίας με την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. Όπως γράψαμε ξανά, το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το ΔΗΚΟ αφορά και το ίδιο το κόμμα, το οποίο απέτυχε να στείλει τα σωστά μηνύματα στους πολίτες, ενώ την ίδια ώρα, έπασχε σε επίπεδο οργάνωσης. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου, έγινε ακόμα πιο εκρηκτική τις τελευταίες ώρες, με τη αποχώρηση του Μαρτή Μαρτή, ο οποίος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Σε ανοιχτή επιστολή παραίτησής του ο κ. Μαρτής, κατηγορεί τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστο Σεννέκη για υπόσκαψη της υποψηφιότητάς του, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, για την εκλογική του ήττα.

Στη ΔΗΠΑ, αν και η ηγεσία του κόμματος δεν συζητά θέμα παραμονής ή όχι στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, τόσο ο Χρίστος Τσίγκης όσο και ο βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης, επιμένουν στο θέμα της παρέμβασης του προεδρικού υπέρ του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, στην εκλογική διαδικασία, στον Στρόβολο.

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, για μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό το οποίο πρόκειται να συζητηθεί, είναι βεβαίως η μεγάλη αστοχία σε ότι αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, με τον Μάριο Καρογιάν να δηλώνει προεκλογικά ότι το κόμμα του θα φτάσει στο 7,5% ενώ έλαβε μόλις 2,2%. Η ΔΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον κομματικό χάρτη και για αυτό, οφείλει η ηγεσία του κόμματος να δώσει εξηγήσεις, ως προς την οργανωτική δομή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα μηνύματα τα οποία επέλεξε να στείλει στους πολίτες τα οποία εκ του αποτελέσματος φαίνεται να μην τα έλαβαν, αλλά και τους χαμηλούς τόνους που επέλεξε, κάτι που όπως φαίνεται, δεν λειτούργησε υπέρ του κόμματος.

Την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσει το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, για ανάλυση των αποτελεσμάτων και της ήττας που έχει υποστεί το κόμμα, στις διπλές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανοίξει συζήτηση ούτε για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, ούτε θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Πηγές από το κόμμα ανέφεραν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα στην ΕΔΕΚ, η οποία μόλις έχει βγει από μία παρατεταμένη εσωστρέφεια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό που προέχει για το κόμμα, είναι ηρεμία και ψυχραιμία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη υπάρχει όσον αφορά τον θάνατο άντρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χα Ποτάμι στα Κούκλια, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top