ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο φαγοπότι στην Πάφο: 17 κάτοικοι Κοινότητας παίρνουν 800.000 ευρώ

Μεγάλο φαγοπότι στην Πάφο: 17 κάτοικοι Κοινότητας παίρνουν 800.000 ευρώ

Το φαγοπότι σε κοινότητα της Πάφου… και το οικογενειακό Κοινοτικό Συμβούλιο, προκαλούν αίσθηση στο Παγκύπριο και όχι μόνο!

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Φαίνεται πως στην Κύπρο έχουν μάθει πως «τρώνε» όλοι, από τους Κοινοτάρχες μέχρι και τα πιο υψηλά αξιώματα.

Στο μάτι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας άλλα και της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου βρίσκεται εδώ και λίγο χρονικό διάστημα μια ιδιάζουσα περίπτωση.

Κοινότητα της Επαρχίας Πάφου και συγκεκριμένα η Ανδρολύκου, το τελευταίο διάστημα απασχολήσει έντονα τις Αρχές, καθώς διαπιστώθηκαν οικονομικές ατασθαλίες και άλλα και περίεργες πράξεις.!

Η Ανδρολύκου, ένα χωριό με 15-17 κατοίκων, η οποία έχει κοινοτάρχη Τουρκοκύπριο, πριν από μερικά χρόνια έγινε κοινότητα, χάριν φυσικά στο πρώην Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

Αν και μικρή ως κοινότητα έχει αρκετά εκατοντάδες χιλιάδες έσοδα ετησίως από τις φορολογίες της καθώς στην περιοχή εμπίπτουν λατομία, με τα εισοδήματα από τα συγκεκριμένα λατομία να αγγίζουν περίπου τις 700-800 χιλιάδες ευρώ.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως ενώ η κοινότητα έχει εισπράξεις από τις φορολογίες των εν λόγω λατομιών, δεν δικαιολογεί τα αποθεματικά που υπάρχουν στα ταμεία της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, φαίνεται πως γίνονται κάποια έργα στην περιοχή το κόστος των οποίων είναι κατά πολύ μικρότερο από τα ποσά που δηλώνονται!

 Όπως μας επισημάνθηκε, στην Κοινότητα έγιναν κάποια έργα τα οποία υπερτιμήθηκαν και τα ποσά αυτά δεν αντιστοιχούσα στην πραγματικότητα. Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησαν η Κοινότητα αποτελείται από πέντε σύμβουλους, οι όποιοι είναι συγγενείς μεταξύ τους.

Μάλιστα, οι τρεις κοινοτικοί σύμβουλοι είναι συγγενείς με τον Κοινοτάρχη, με αποτέλεσμα να περνούν ομόφωνα οι περισσότερες αποφάσεις. Ο κοινοτάρχης της Κοινότητας είναι Τουρκοκύπριος ενώ όπως μας επισήμαναν ο ίδιος έχει εξουσιοδοτήσει την αλλοδαπή σύζυγο του να κάνει τις τραπεζικές συναλλαγές της κοινότητας!

Από τις πληροφορίες μας επισημαίνεται πως ήδη η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου διερεύνα την περίπτωση της Ανδρολύκου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε άλλη μια κοινότητα να κατασπαταλά δημόσιο χρήμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top