ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚ: Εθνική υπόθεση η εξοικονόμηση ενέργειας

ΣΕΚ: Εθνική υπόθεση η εξοικονόμηση ενέργειας

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εθνική υπόθεση και η εξάρτηση της οικονομίας από το πετρέλαιο είναι επιζήμια, με αφορμή τα όσα λέχθηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία «στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας 14,5% μέχρι το 2020».

Η συνδικαλιστική οργάνωση χαιρετίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αναφέροντας ότι το θέμα προσλαμβάνει για την Κύπρο χαρακτήρα εθνικού προβλήματος, αφού παρά την ολόχρονη ηλιοφάνεια, η Κύπρος είναι απόλυτα εξαρτώμενη του πετρελαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

Αναφέροντας ότι για περισσότερο από δύο δεκαετίες με κάθε ευκαιρία υποδεικνύει προς την πολιτεία πως, πρέπει να βρει τους τρόπους να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο και να ελαχιστοποιήσει τη σύνδεση της με το «μαύρο χρυσό», η ΣΕΚ συμπληρώνει ότι σήμερα έστω και με αρκετή καθυστέρηση, γίνονται κάποια πράγματα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως είναι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το υγραέριο κίνησης, η προώθηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η χρηματοδότηση από το Συνεργατισμό και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών κ.λπ.

Η ΣΕΚ καλεί όλο τον πληθυσμό σε συστράτευση για εξοικονόμηση ενέργειας, υπενθυμίζοντας πως, κάθε 1% εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με όφελος 10 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top