Διελεύσεις από οδοφράγματα: Μειώθηκαν οι Ε/κ στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές – Όσα «λένε» οι αριθμοί

Διελεύσεις από οδοφράγματα: Μειώθηκαν οι Ε/κ στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές – Όσα «λένε» οι αριθμοί

Μειωμένες φαίνεται να είναι οι διελεύσεις των Ελληνοκυπρίων προς τα κατεχόμενα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά (2023) τόσο στις διακινήσεις προσώπων όσο και στις διακινήσεις οχημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από την Αστυνομία, το 2023, μεταξύ της περιόδου 01/01/2023 - 14/09/2023, πέρασαν 720.917οχήματα Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και 1.122.745 πρόσωπα Ελληνοκύπριοι.

Σε σύγκριση με τη φετινή χρονιά, 2024, μεταξύ της ίδιας αντίστοιχης περιόδου δηλαδή, 01/01/2024 - 14/09/2024 παρατηρείται μείωση στις διελεύσεις των Ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές, αφού όπως φαίνεται οι διελεύσεις των οχημάτων των Ε/κ μειώθηκαν σε 603.650 ενώ οι διελεύσεις προσώπων σε 1.015.277.

Σύγκριση περσινής με φετινή χρονιά για Ε/κ

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι Ελληνοκύπριοι που πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές ήταν 107,468 λιγότεροι σε σχέση με το 2023, ενώ τα οχήματα των Ε/κ 117,267 λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Στοιχεία για τις διελεύσεις Τ/κ

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αστυνομία, το 2023, μεταξύ της περιόδου 01/01/2023 - 14/09/2023, πέρασαν 373,592 οχήματα Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές και 942,984 πρόσωπα.

Όσο αφορά τη φετινή χρονιά, 2024, την αντίστοιχη περίοδο, παρατηρείται αύξηση στις διελεύσεις των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές τόσο στα ίδια τα πρόσωπα όσο και στα οχήματα.

Συγκεκριμένα, το 2024  μέχρι και τις 14 του Σεπτέμβρη, πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές 475,538 οχήματα  Τ/κ και  1,224,076 πρόσωπα.

Σύγκριση περσινής με φετινή χρονιά για Τ/κ

Συγκρίνοντας τις διελεύσεις των Τ/κ το 2023 και το 2024 μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, παρατηρούμε πώς οι Τουρκοκύπριοι που πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές φέτος ήταν 281,092 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι, και τα οχήματα των Τ/κ 101,946 περισσότερα.

Στα πιο πάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα οδοφράγματα που ελέγχονται από τις Βρετανικές Βάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE