Έτσι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσω SMS - Τι να προσέξετε -Δείτε φωτογραφία

Έτσι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσω SMS - Τι να προσέξετε -Δείτε φωτογραφία

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ότι σημειώνεται έξαρση του φαινομένου απάτης μέσω μηνυμάτων SMS.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι αποστέλλουν μαζικά μηνύματα SMS με τυχαίους αποδέκτες, παριστάνοντας ψευδώς την εταιρεία ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων – Binance, αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό τους από άλλη χώρα, ζητώντας από τους πολίτες όπως επικοινωνήσουν άμεσα με το δηλωμένο στο ύποπτο μήνυμα, τηλέφωνο. 

Σκοπός των επιτήδειων είναι η εξαπάτηση του κοινού και η παραχώρηση των κωδικών πρόσβασης του λογαριασμού τους.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι πρόκειται για απάτη και ότι τα μηνύματα είναι πλαστά.

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος.

Να χρησιμοποιεί ασφάλεια δύο παραγόντων για όλους τους ηλεκτρονικούς του λογαριασμούς και ΟΥΔΕΠΟΤΕ να παραδίδει τους κωδικούς και τα στοιχεία πρόσβασης του σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο.

Ακολουθεί σχετικό δείγμα κακόβουλου μηνύματος SMS.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα τοποθέτηση Αστυνομίας για καταγγελίες Δρουσιώτη - «Όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στη Δικαιοσύνη»

Νέα τοποθέτηση Αστυνομίας για καταγγελίες Δρουσιώτη - «Όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στη Δικαιοσύνη»

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι η υπόθεση που εξετάζεται κατόπιν καταγγελιών του κ. Δρουσιώτη, διερευνάται με απόλυτη σοβαρότητα, πλήρη επαγγελματισμό και αυστηρή προσήλωση στις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, στη βάση των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE