ΚΟΣΜΟΣ

Xιλιάδες «V –for Vendetta» τα έσπασαν στoυς δρόμους του Λονδίνου - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Xιλιάδες «V –for Vendetta» τα έσπασαν στoυς δρόμους του Λονδίνου - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χιλιάδες διαδηλωτές με μάσκες από το V for Vendetta κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να συμμετάσχουν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση

Ο Γκάι Φωκς (αγγλ. Guy Fawkes, 13 Απριλίου 1570 - 31 Ιανουαρίου 1606), γνωστός επίσης και ως Γκίντο Φωκς, γεννήθηκε στο Γιορκ (York) και ήταν Άγγλος στρατιώτης και μέλος μιας ομάδας Kαθολικών συνωμοτών, οι οποίοι οργάνωσαν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605.

Ο Γκάι Φωκς κι οι συνεργάτες του πέρασαν από ανακρίσεις με βασανιστήρια, και έπειτα από δίκη καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν για προδοσία και απόπειρα δολοφονίας.

Στην Αγγλία, η επέτειος αυτής της αποτυχημένης απόπειρας γιορτάζεται στις 5 Νοεμβρίου σαν Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night). Η ιστορία του Φωκς ενέπνευσε άλλωστε την ταινία, V for Vendetta.

Χθες 5/11 το βράδυ, η επέτειος της "Νύχτας του Φωκς" έδωσε λαβή για εκτεταμένα επεισόδια στο Λονδίνο.

Χιλιάδες διαδηλωτές με μάσκες από το V for Vendetta κατέβηκαν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε περιπολικό κοντά στο Γκριν Παρκ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Οι αρχές είχαν αποκλείσει κυβερνητικά κτίρια και εμπορικά κέντρα ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά της οικονομικής ανισότητας.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μακριά από τη συμφωνημένη πορεία της διαδήλωσης. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν κώνους και πυροτεχνήματα, ενώ έφιπποι αστυνομικοί προσπάθησαν να περιορίσουν το πλήθος.

Συγκρούσεις έλαβαν χώρα και έξω από τον χώρο στον οποίο ήταν σε εξέλιξη η πρεμιέρα της τελευταίας κινηματογραφικής ταινίας Hunger Games.

Η πορεία διοργανώθηκε μετά από κάλεσμα των Anonymous και έγινε σε συνέχεια των πρόσφατων διαδηλώσεων των φοιτητών εναντίον της αύξησης των διδάκτρων.

Και μια από τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας «V for Vendetta»

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή news247

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top