Το ν/σ που ρυθμίζει το έθιμο της Λαμπρατζιάς συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης

Το ν/σ που ρυθμίζει το έθιμο της Λαμπρατζιάς συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το έθιμο της Λαμπρατζιάς, καθώς επίσης και συζήτηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα, συζητήθηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη, του Πρόεδρου της Ένωσης Δήμων, Ανδρέα Βύρα, και εκπροσώπων της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι το έθιμο θα πρέπει να συνεχιστεί μέσα στο πλαίσιο της ασφάλειας και της νομιμότητας.

Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές και το πλαίσιο που θα διέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Αφού το κείμενο του νομοσχεδίου οριστικοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, θα προωθηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης το συντομότερο και με τη μορφή του κατεπείγοντος για εξέταση.

Μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις με τις Τοπικές Αρχές για αποτελεσματική εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE