ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένη κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια

Χαμένη κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια

Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως «She loves you» και το «All my loving» πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος Julien’s Auctions.

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών. «Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ», πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.

Σύμφωνα με τον Julien’s Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πως βρέθηκε η κιθάρα.

Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε απέναντι από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη 8 Δεκεμβρίου του 1980. Αν ζούσε, φέτος θα ήταν 75 ετών.

Σύμφωνα με τον οίκο Julien τα μισά έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο ίδρυμα Spirit Foundation, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, που είχαν ιδρύσει ο Τζον Λένον και η τότε σύζυγός του Γιόκο Όνο.

Παρόλα αυτά η πώληση δεν έσπασε το ρεκόρ Γκίνες αφού σύμφωνα με τα στοιχεία το ρεκόρ συνεχίζει να κατέχει μια κιθάρα Fender Stratocaster που πουλήθηκε το 2005 έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε πάνω της τις υπογραφές των Κιθ Ρίτσαρντς, Πολ Μακάρτνι και Έρικ Κλάπτον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top