Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Πλήθος κόσμου για να δει το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Πλήθος κόσμου για να δει το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Κέρκυρα, χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες βρέθηκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό έθιμο των μπότηδων, το οποίο συνδέεται με την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου.

Από νωρίς το πρωί, οι επισκέπτες είχαν συγκεντρωθεί για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, η οποία έχει τις ρίζες της στην Ενετοκρατία. Το έθιμο πραγματοποιείται αμέσως μετά την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα, προκαλώντας θαυμασμό σε κάθε γωνιά του νησιού.

Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο. Αυτά τα δοχεία, που έχουν στενό στόμιο και δύο χερούλια, διακοσμούνται με κόκκινες κορδέλες και σπάζουν στο έδαφος, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή «βροχή».

Τα θραύσματα που προκύπτουν από το σπάσιμο τους, οι Κερκυραίοι και οι επισκέπτες τα παίρνουν μαζί τους ως φυλαχτά, με την ελπίδα ότι θα φέρουν καλοτυχία.

Δείτε φωτογραφίες από την Κέρκυρα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει στη Μολδαβία - Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της ΚΔ στη χώρα

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μολδαβίας, η ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας στην ΕΕ, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, κατά τη σημερινή, πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μολδαβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE