Τροφική δηλητηρίαση σε γάμο: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Υγειονομικών Υπηρεσιών – Πόσα άτομα νοσηλεύτηκαν

Τροφική δηλητηρίαση σε γάμο: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Υγειονομικών Υπηρεσιών – Πόσα άτομα νοσηλεύτηκαν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Υγειονομικών Υπηρεσιών για το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης που φέρεται να συνδέεται με γαμήλια δεξίωση στη Λεμεσό, με τις αρχές να επικεντρώνονται στον εντοπισμό της πηγής μόλυνσης.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 74 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εκ των οποίων 21 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Συγκεκριμένα, 15 νοσηλεύτηκαν στη Λεμεσό, τρεις στην Πάφο και άλλοι τρεις στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊστάμενου των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Ηρόδοτου Ηροδότου, στο sigmalive, το ζευγάρι που τέλεσε τον γάμο, ανέφερε ότι περίπου 50 καλεσμένοι είχαν παρουσιάσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις καταθέσεις των επηρεαζόμενων, στις επιθεωρήσεις των χώρων εστίασης που συνδέονται με τη δεξίωση, καθώς και στις εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων τροφίμων και νερού. Παράλληλα, εξετάζεται κατά πόσο οι μικροοργανισμοί που εντοπίστηκαν στους ασθενείς συνδέονται με τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν κατά την εκδήλωση.

Το υποστατικό που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης και την εξακρίβωση των αιτιών του περιστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ο διορισμός απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διασύνδεση της προόδου στις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό, συνθέτουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE