ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Βάζει τέρμα στα «500άρικα»

ΕΚΤ: Βάζει τέρμα στα «500άρικα»

Όχι πως τα συνηθίσαμε και θα μας λείψουν κιόλας, αλλά ακόμη κι έτσι αποτελεί είδηση. Την απόσυρση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εντός του 2016.

Την απόσυρση από την κυκλοφορία του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», η διαδικασία θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016.

Σε πρώτη φάση η ΕΚΤ αναμένεται να σταματήσει να τυπώνει καινούρια 500άρικα χαρτονομίσματα και να τροφοδοτεί την αγορά με αυτά. Στη συνέχεια, σταδιακά και μέσω τραπεζικού συστήματος θα αποσύρει όσα βρίσκονται σε κυκλοφορία, αντικαθιστώντας τα με άλλα μικρότερης αξίας, ξεκινώντας από τις τράπεζες και συνεχίζοντας με τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Οι κάτοχοι των 500άρικων θα μπορούν είτε να τα ανταλλάξουν στις τράπεζες με μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα, είτε να συνεχίσουν να τα κατέχουν και να συναλλάσσονται με αυτά, όπου βεβαίως θα γίνονται δεκτά, αφού η χρήση τους θα περιοριστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top