ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Νικολάου : Νέες υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίων για το σκάνδαλο της οικονομίας

Ι. Νικολάου : Νέες υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίων για το σκάνδαλο της οικονομίας

Εντός της τρέχουσας χρονιάς αναμένει αποφάσεις "και ίσως καταδικαστέες" για την υπόθεση για την οικονομία που βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι κατά το 2015 υπήρξαν καταδίκες για άλλα σκάνδαλα που απασχόλησαν την κοινωνία. Οι έρευνες από πλευράς της Αστυνομίας προχωρούν σταθερά , είπε, και προανήγγειλε ότι σύντομα θα καταχωρηθούν και νέες υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίων. 

Για όλες τις υποθέσεις που καταχωρούνται στα δικαστήρια γίνεται και μια προεργασία από την Γενική Εισαγγελία αλλά είναι δεδομένη και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου, πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τις επιδόσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου τονίζοντας ότι από το 2013 όταν πρωτοεπισκέφθηκε την Αστυνομία Πάφου η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με το σοβαρό έγκλημα. Παρουσιάζεται μια μεγάλη μείωση στο σοβαρό έγκλημα, σημείωσε, παρά την μείωση του προσωπικού. 

Διαπιστώνονται πάντως, παρατήρησε, κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά ορισμένους τομείς όπως οι κλοπές και διαρρήξεις. 

Θα ληφθούν, διαβεβαίωσε, επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών ενώ αύξηση υπήρξε την προηγούμενη χρονιά στα θανατηφόρα δυστυχήματα από έξι σε εννέα αλλά και αύξηση στα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. 

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για το ζήτημα αυτό είναι όπως επιδεικνύεται μηδενική ανοχή στις κύριες αίτιες πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων και να αυξηθούν οι έλεγχοι. Στην σύσκεψη  που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου καθορίσθηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες για το 2016. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top