ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Δημητρίου: «Ποιος θα απολογηθεί σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που διαπομπεύτηκαν από τα Μ.Μ.Ε.;»

Α. Δημητρίου: «Ποιος θα απολογηθεί σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που διαπομπεύτηκαν από τα Μ.Μ.Ε.;»

Η πρωτοφανής απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας την Παρασκευή (19/02) για την γνωστή υπόθεση της Τουρκοκυπριακής περιουσίας στα Πολεμίδια, έφερε την σφραγίδα του δικηγορικού γραφείου «Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ».

Ο γνωστός δικηγόρος, Αντώνης Δημητρίου, μαζί με τον συνάδελφό του Σ. Χαραλάμπους, ανέλαβε την υπεράσπιση του ενός εκ των δυο κατηγορουμένων Γεώργιου Κυπρή, ο οποίος αθωώθηκε από το Δικαστήριο, που έκρινε αναξιόπιστη τη μαρτυρία της Τουρκοκύπριας παραπονούμενης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ-ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ: Αναξιόπιστη η Τουρκοκύπρια!-Αθώωση «εκ πρώτης όψεως»!

Ο κ. Δημητρίου, μιλώντας στο ThemaOnline με αφορμή αυτή την πρωτοφανή απόφαση, έθεσε κάποιους προβληματισμούς για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται γενικότερα από την Πολιτεία υποθέσεις που αφορούν Τουρκοκυπριακές περιουσίες.

«Τελικά ίσως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην πρέπει να συνεχίσει αυτή την τακτική, ενώ οι Τουρκοκυπριακές περιουσίες δεν είναι Άγιο Δισκοπότηρο», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Δημητρίου, ο οποίος πρόσθεσε: «Το Δικαστήριο έκρινε ως παντελώς αναξιόπιστη την Τουρκοκύπρια και όπως διαφαίνεται το μοναδικό κίνητρό της είναι η απληστία. Και τα τρία της παιδιά εισέπραξαν ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ και διαμένουν σε Ελληνοκυπριακά σπίτια στην Μόρφου».

Ο Αντώνης Δημητρίου, γνωστός και από τη θητεία του στην προεδρία της Ανόρθωσης, έγινε πιο συγκεκριμένος στη συνέχεια: «Είναι καιρός η Πολιτεία να αλλάξει τη φιλοσοφία της σε σχέση με τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες. Φαίνεται ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι της φιλοσοφίας ‘τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας’».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε σε μια άλλη παράμετρο του θέματος, θέτοντας ένα ρητορικό ερώτημα: «Ποιος θα απολογηθεί σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που διαπομπεύτηκαν και διασύρονταν από τα Μ.Μ.Ε. επί τρία χρόνια; Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος  1, ο Μάμας Χατζηχριστοφή, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη δουλειά του λόγω των άδικων κατηγοριών από την Τουρκοκύπρια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top