ΥΓΕΙΑ

Νεοφύτου: «Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε, και δεν συζητήσαμε και δεν βάλαμε στο επίκεντρο τον ασθενή»

Νεοφύτου: «Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε, και δεν συζητήσαμε και δεν βάλαμε στο επίκεντρο τον ασθενή»

Σημαντικές αποφάσεις που θα δίνουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα του τομέα της υγείας θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στο ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε αναφέρει ότι για τον κ. Νεοφύτου και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη «η ανθρώπινη ζωή αποτελεί πολυτέλεια αφού εδώ και μια τριετία επιδίδονται σε ένα βαθύ κούρεμα των δαπανών που ξεπερνά τα €300εκ. οδηγώντας τον δημόσιο τομέα υγείας σε κατάρρευση».

«Ακούω καθημερινά το ΑΚΕΛ να μιλά για την οικονομία, να μιλάει για την υγεία, να μιλάει για τις ελλείψεις», είπε. Απλά, πρόσθεσε, «να υπενθυμίσω πως για δέκα χρόνια από το 2003 ως το 2013 όχι μόνο ήταν κυβέρνηση και συγκυβέρνηση αλλά όλοι οι Υπουργοί Υγείας της περασμένης δεκαετίας ήταν προερχόμενοι από το ΑΚΕΛ», είπε.
Πρόσθεσε ότι «μαθήματα από αυτούς που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και έχουν βιώματα οι πολίτες, δεν δεχόμαστε».

Βεβαίως, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «και είμαστε ευαίσθητοι για τους ασθενείς, αλλά η ευαισθησία του ΑΚΕΛ περιορίζεται στα συνδικαλιστικά αιτήματα πολλές φορές και παράλογα».

«Σε τόσα χρόνια που συζητούνται τα θέματα υγείας μιλούσαμε για αιτήματα των νοσηλευτών και των γιατρών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε. Ποτέ, είπε, «δεν ενδιαφερθήκαμε, και δεν συζητήσαμε και δεν βάλαμε στο επίκεντρο τον ασθενή».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «αυτή η Κυβέρνηση πέραν απ` ότι γλίτωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία, σταθεροποίησε την οικονομία, ξεκίνησε δυναμικά τις μεταρρυθμίσεις, προχωρά στη μείωση της στρατιωτικής θητείας, έδωσε το δικαίωμα στους μαθητές ιδιωτικών σχολείων μέσης εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια».

Και στο θέμα της υγείας πάρθηκαν ήδη αρκετές αποφάσεις, ανέφερε, δίνοντας το παράδειγμα του ότι έχουν το δικαίωμα όσοι ήταν στη λίστα αναμονής για εγχειρήσεις καρδιάς και MRI να πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια χωρίς να επιβαρύνονται για να μην περιμένουν σε λίστες αναμονής.

«Δημιουργήθηκαν τα 15μερα και γέμισαν τα νοσοκομεία μας νοσηλευτές και γιατρούς 15μέρων επί προηγούμενης δεκαετίας», είπε. Και αυτή η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «σε συνεργασία με την ΠΑΣΥΔΥ έδωσε λύση κάνοντας τα εξάμηνα συμβόλαια και μόλις συμπληρώσουν 30 μήνες να είναι αορίστου χρόνου».

«Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε πάνω του το θέμα της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας και θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες σημαντικές αποφάσεις που θα δίνουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top