ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έξι χρόνια στο κελί ο Στέλιος Νικολάου για τα 217 φυτά κάνναβης! Γλύτωσε τα ισόβια γιατί παραδέχτηκε ενοχή! Θα έδινε τα ναρκωτικά σε φίλους του

Έξι χρόνια στο κελί ο Στέλιος Νικολάου για τα 217 φυτά κάνναβης! Γλύτωσε τα ισόβια γιατί παραδέχτηκε ενοχή! Θα έδινε τα ναρκωτικά σε φίλους του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης έξι χρόνων στον Στέλιο Νικολάου 28 χρόνων από το Αυγόρου, αφού κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής, στις κατηγορίες της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και της καλλιέργειας κάνναβης, δηλαδή 59,9173 γραμμαρίων κάνναβης και 217 φυτών κάνναβης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 17 Ιουνίου 2015 μέλη της ΥΚΑΝ με δικαστικό ένταλμα έρευνας, προέβησαν σε έρευνα της κατοικίας όπου διαμένει ο 28χρονος μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα του στο Αυγόρου, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
Πίσω από το σπίτι εντοπίστηκε υποστατικό με κλουβιά πουλιών όπου ύστερα από έρευνα εντοπίστηκε πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβης βάρους 2,3602. Τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό υποστατικό μέσα σε γλάστρες 217 φυτά κάνναβης ύψους από 5 – 118 εκατοστά από τα οποία δεν είχε εξαχθεί η ρητίνη.
 
Εντοπίστηκαν επίσης ένα γυάλινο δοχείο στο οποίο υπήρχε κάνναβης βάρους 30,84 γραμμαρίων, ένα μεταλλικό δοχείο με 0,3340 γραμμάρια κάνναβης και δύο νάιλον σακουλάκια που περιείχαν 24,018 και 2,2340 γραμμάρια ξηρή φυτική ύλη κάνναβη.
 
Επίσης τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν αριθμό ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια και ανάπτυξη των φυτών και άλλα υλικά, όπως χώμα, νερό και σπόροι κάνναβης, καθώς και μέσα για τη λήψη της κάνναβης στα οποία εντοπίστηκε κάνναβης βάρους 0,1307 γραμμάρια.  
 
Συνολικά η ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης από την οποία δεν εξάχθηκε η ρητίνη κάνναβη ανέρχεται στα 59,173 γραμμάρια.  
 
 Ανακρινόμενος από την Αστυνομία ο Στέλιος Νικολάου παραδέχθηκε ότι όλα τα ανευρεθέντα ήταν δικά του.
 
Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι για τις κατηγορίες της καλλιέργειας και κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, είναι η δια βίου φυλάκιση.
 

Ανέφερε ακόμα ότι σε υποθέσεις ναρκωτικών πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές λόγω του ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα που πλήττει την υλική και ηθική ευημερία του ανθρώπου και που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και στο θάνατο.
 
Στην επιμέτρηση της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη του την άμεση παραδοχή του Στέλιου Νικολάου τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Δικαστήριο, το γεγονός ότι καλλιέργησε τα 217 φυτά κάνναβης με σκοπό την προμήθεια κάνναβης σε κλειστό κύκλο φίλων του, που ήταν ήδη χρήστες ναρκωτικών, με μικρό χρηματικό αντάλλαγμα και όχι με σκοπό την εμπορία, τις προσωπικές και οικογενειακές του συνθήκες και το λευκό ποινικό του μητρώο.
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον 28χρονο ποινή φυλάκισης έξι χρόνων στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και ποινή φυλάκισης έξι χρόνων στη κατηγορία της καλλιέργειας κάνναβης.
 
Ακόμα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης έξι μηνών στις κατηγορίες της κατοχής σκευών για τη λήψη ναρκωτικών και της χρήσης ρητίνης κάνναβης. Οι ποινές συντρέχουν.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top