ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη Κυρία: Η γυναίκα στην κυπριακή κοινωνία δεν έχει πάρει ακόμη τη θέση που της αρμόζει

Πρώτη Κυρία: Η γυναίκα στην κυπριακή κοινωνία δεν έχει πάρει ακόμη τη θέση που της αρμόζει

Η θέση της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία δεν έχει πάρει ακόμη τη θέση που της αρμόζει έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, ανέφερε σε δηλώσεις της στην Πάφο η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο  Γυναικείος Όμιλος «Πρωτοπορία», τμήμα Πάφου στην Πάφο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  η κ. Αναστασιάδη είπε πως “εμείς οι γυναίκες πρέπει να στηρίζουμε τις γυναίκες για να προχωρήσουμε¨..

H σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  εξέφρασε την ικανοποίηση της που βρέθηκε στην Πάφο για να παραστεί στην εκδήλωση της Πρωτοπορίας Πάφου, αφού – όπως ανέφερε- της δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί με παλιές της  φίλες,  να ανανεώσει τις μεταξύ τους φιλικές σχέσεις και να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας που γιορτάζει.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης  φιλόλογος και συγγραφέας Αγγελική Σμυρλή ανέφερε πως για την γιορτή της γυναίκας επέλεξε τον τίτλο «Η γυναίκα στη σημερινή εποχή», εκτιμώντας πως η θέση της γυναίκας στην σημερινή εποχή είναι τραγική. 

Όπως επεξήγησε η κ. Σμυρλή,  η γυναίκα στην σημερινή εποχή,  ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της τέχνης και της κοινωνίας από την άλλη η γυναίκα είναι μητέρα και έχει ανάγκη να δημιουργήσει οικογένεια.  

Μέσα από αυτόν τον πυρήνα εξελίχθηκε η ομιλία της κ. Σμυρλής , αναζητώντας – όπως είπε- τη χρυσή τομή που θα ανακαλύψει η γυναίκα για να επιτύχει σ’ αυτό το δίλημμα που τίθεται μπροστά της καλή μητέρα και καλή επιστήμονας , καλλιτέχνης κλπ..

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ.Σμυρλή ανέφερε πως η θέση της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία δεν υστερεί καθόλου, λέγοντας “πως το γεγονός ότι είναι λίγο πιο συντηρητική σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτό σώζει την οικογένεια”.

Eξάλλου σε δηλώσεις της η Γιούλα Λοιζϊδου πρόεδρος του Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορία στην Πάφο ανέφερε πως η κ. Άντρη Αναστασιάδη στο πλαίσιο της εκδήλωσης  τιμήθηκε για όλη την μεγάλη και πολύπλευρη προσφορά της στην κυπριακή κοινωνία , στην πατρίδα και στην πολιτεία.

Πρόσθεσε πως η θέση της γυναίκας πρέπει να βελτιωθεί, εκτιμώντας επίσης πως και στη Βουλή παρατηρείται πολύ μικρό ποσοστό των γυναικών αλλά και στο κυβερνητικό σχήμα. 

Η κ. Λοιζϊζου  είπε πως είμαστε από τις τελευταίες χώρες  με το πιο χαμηλό ποσοστό γυναικών που συμμετέχουμε στα ανώτατα αξιώματα. Είναι είπε καλύτερη η θέση από πριν αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη βελτίωση. 

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Sentido Cypria Bay», στην Κάτω Πάφο διανθίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Χριστίνας Τσιέλεπου και απαγγελία από την Βάνα Βρυωνίδου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top