ΚΟΣΜΟΣ

«Στουμπώνουν» με αντιβιοτικά τους σολομούς στη Χιλή

«Στουμπώνουν» με αντιβιοτικά τους σολομούς στη Χιλή

Οι παραγωγοί σολομού στη Χιλή, που δέχονται πιέσεις από την διεθνή αγορά να μειώσουν το ποσοστό αντιβιοτικών που εμποτίζουν στα ψάρια, αύξησαν την χρήση τέτοιων ουσιών κατά το 2015, εν σχέσει προς τα προηγούμενα χρόνια, προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Χιλής, η οποία δέχεται νομικές πιέσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοσίευσε για πρώτη φορά στην ετήσια έκθεσή της και τα επιμέρους στοιχεία των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται ανά εταιρεία, αποκαλύπτοντας σημαντικές διαφορές μεταξύ των παραγωγών στη δεύτερη εξαγωγική δύναμη σολομού παγκοσμίως.

Τα νέα στοιχεία προβλέπεται να εντείνουν τις πιέσεις στη Χιλή να εξυγιάνει την περιβαλλοντική της Χάρτα. Η παραγωγή στη χώρα επιπλέον έχει σημειώσει μεγάλες απώλειες το 2016 εξαιτίας της αυξημένης άνθισης φυκιών στο θαλάσσιο περιβάλλον της.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως τα ποσοστά χρήσης αντιβιοτικών στους τόννους παραγωγής σολομού έχουν φθάσει στα ανώτερα επίπεδά τους από το 2007, καίτοι το συνολικό ποσοστό των αντιβιοτικών έχει μειωθεί στα 557.200 κιλά μέσα στο 2015, έναντι 563.200 κιλών το 2014. Αναλογικά, όμως η παραγωγή σολομού υπήρξε εξίσου μειωμένη, γεγονός που συνηγορεί πως κατ’ ουσίαν υπήρξε αύξηση του ποσοστού.

Μεταξύ των επιμέρους εταιρειών η Australis Seafoods φέρεται να έχει προβεί στη μεγαλύτερη χρήση αντιβιοτικών, με 1.062 γραμμάρια/τόννο ψαριού, ενώ η Cermaq (ιδιοκτησίας της Ιαπωνικής Mitsubishi Corp) φέρεται να έχει κάνει τη μικρότερη χρήση, με 391 γραμμ./τόννο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top