ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΠΑΦΟΣ: «Ένα χαστούκι έδωσα – Έκλαψα για την κατάντια μας» δηλώνει ο ιερέας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΠΑΦΟΣ: «Ένα χαστούκι έδωσα – Έκλαψα για την κατάντια μας» δηλώνει ο ιερέας

Τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες εναντίον του ότι γρονθοκόπησε νεαρό, ενώ τελούσε γάμο δίνει, στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο ιερέας στο επεισόδιο της Πάφου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Την πύλη του Αστυνομικού Σταθμού στο Στρουμπί της Πάφου πέρασε γύρω στην 1:00, το μεσημέρι της Δευτέρας, 13/6, ο ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία γρονθοκόπησε νεαρό κατά την τέλεση γάμου, το Σάββατο, 11/6, στην Τσάδα. 

Μετά από την κατάθεση του στην Αστυνομία ο ιερέας, ο οποίος είναι 34 ετών και λειτουργεί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Γεροσκήπου μίλησε την ιστοσελίδα μας, TothemaOnline.

Έκλαψε μετά το χαστούκι 

O ιερέας, αφού παραδέχθηκε ότι έδωσε χαστούκι στο νεαρό είπε ότι «η πραγματικότητα απέχει πολύ από την εικόνα που δόθηκε προς τα έξω». Ανέφερε επίσης ότι «ξέσπασε σε κλάματα όταν έφυγε από την εκκλησία».

Όπως είπε το ζευγάρι, το οποίο πάντρευε ήταν φίλοι του. Οι ίδιοι του ζήτησαν να τελέσει το μυστήριο. Κανείς τους δεν κατάγεται από την Τσάδα. Απλώς το ζευγάρι ήθελε να τελεστή ο γάμος στο ανακαινισμένο εκκλησάκι του μοναστηριού του Σταυρού Μίνθης, εκεί που είναι τα γκολφ».

«Τους είχα προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα, ότι αφού θέλουν θα τους παντρέψω, να ξέρουν ότι είμαι ιδιότροπος. Δεν δέχομαι, ούτε η νύφη να πατήσει το πόδι του γαμπρού, αλλά και ούτε να κτυπήσουν οι φίλοι την πλάτη του γαμπρού».

«Το μυστήριο είχε οριστεί για τις 17:00, το Σάββατο, (11/6). Το ζευγάρι άργησε πέραν της μισής ώρας να μπει στην εκκλησία. Τους ανέφερε ότι ‘όλα έπρεπε να γίνουν στην ώρα τους αφού στις 18:30, είχα τον εσπερινό στην εκκλησία της Γεροσκήπου»,πρόσθεσε.

Δεν τον άκουσαν και έχασε την ψυχραιμία του 

Ο ιερέας κατά τα λεγόμενα του θύμωσε πολύ, ωστόσο προχώρησε τη διαδικασία. Στο πρώτο γύρο του χορού του Ησαΐα, όταν παρευρισκόμενοι άρχισαν να χτυπούν το γαμπρό στην πλάτη (θεωρείται έθιμο), τους έκανε νόημα να σταματήσουν. Στο δεύτερο γύρο διέκοψε το μυστήριο και τους τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν να τον βαράνε, αυτά τα πράγματα δεν έχουν σχέση με την χριστιανοσύνη.

Συνέχισε το μυστήριο, και στο τρίτο γύρο του χορού του Ησαΐα, όταν διαπίστωσε ότι δεν εισακούστηκαν οι παραινέσεις του, σταμάτησε να ψάλλει σήκωσε το δεξί του χέρι και έδωσε ένα χαστούκι στο αριστερό μάγουλο του 22χρονου αδελφού του γαμπρού.

Ο πατέρας του γαμπρού, ο οποίος είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, αντέδρασε και όταν ήταν έτοιμος να ορμήσει στον ιερά τον συγκράτησαν οι πιο ψύχραιμοι.

Στην ερώτηση μας εάν πράγματι πήρε το αυτοκίνητο του και έφυγε από την εκκλησία με ταχύτητα, είπε ότι «έφυγε από το χωματόδρομο βιαστικά». Πρόσθεσε επίσης ότι από εκεί πήγε σε βενζινάδικο για να γεμίσει το αυτοκίνητο του.

Οι πελλάρες έγιναν έθιμα

«Όταν έφθασα στην πεζίνα, λόγω της έντασης, έβαλα τα κλάματα, για το πώς κατάντησαν τα μυστήρια μας. Κάναμε τις πελλάρες έθιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ιερέας φαίνεται ψύχραιμος από τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση και τονίζει ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι νιόπαντροι έβγαλαν σε δημοπρασία το video του γάμου με το επεισόδιο, όταν τους προσέγγισαν οι δημοσιογράφοι!   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top