Tους τσουβαλιάζει ο Ερντογάν: Πάνω από 35.000 συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Tους τσουβαλιάζει ο Ερντογάν: Πάνω από 35.000 συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία και συνολικά για 82.000 διενεργήθηκε έρευνα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Yπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Ανάμεσα σε αυτούς, που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας, 26.000 αφέθηκαν ελεύθεροι "υπό δικαστικό έλεγχο", διευκρίνισε ο Yπουργός Δικαιοσύνης σε ομιλία του χθες βράδυ στο Αφιόν Καραχισάρ, μεταδίδουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η `Aγκυρα κατηγορεί τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του ότι ενορχήστρωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές κύμα εκκαθαρίσεων για την εκδίωξη όλων όσοι πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης, δικαστικό σύστημα, στρατός, εκπαίδευση... Οι εκκαθαρίσεις αφορούν όλους τους τομείς, κάτι που επικρίνεται από τη Δύση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.