ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ομολόγησε 27 δολοφονίες, αλλά τα θύματά του ήταν περίπου 200. Ο πρώτος κατά συρροήν δολοφόνος των ΗΠΑ. Έχτισε ένα τριώροφο ξενοδοχείο, δολοφονώντας τους ενοίκους. Είχε δωμάτιο απαγχονισμού, αερίων και κρυφές καταπακτές

Ομολόγησε 27 δολοφονίες, αλλά τα θύματά του ήταν περίπου 200. Ο πρώτος κατά συρροήν δολοφόνος των ΗΠΑ. Έχτισε ένα τριώροφο ξενοδοχείο, δολοφονώντας τους ενοίκους. Είχε δωμάτιο απαγχονισμού, αερίων και κρυφές καταπακτές

Γεννήθηκα με τον διάβολο μέσα μου.

Γεννήθηκα, με το κακό να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι που ήρθα στον κόσμο και με συντροφεύει από τότε». Τα λόγια ανήκουν στον Χ. Χ. Χολμς, τον πρώτο κατά συρροήν δολοφόνο της Αμερικής.
 Χολμς έχτισε ένα ξενοδοχείο «του τρόμου», όπου μπορούσε να σκοτώνει ανενόχλητος τους ενοίκους και να εξαφανίζει τα πτώματα, είτε πουλώντας τα σε ιατρικές σχολές, είτε διαλύοντάς σε οξύ. Ομολόγησε, ότι σκότωσε 27 ανθρώπους, αλλά ο αριθμός των θυμάτων του μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 200.
Χ. Χ. Χολμς

Το πραγματικό του όνομα ήταν Χέρμαν Μάτζετ και γεννήθηκε τον Μάιο του 1861 στο Νιου Χάμσαϊρ. Από μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις επιστήμες και στην τεχνολογία, αλλά η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του δεν του επέτρεπε να σπουδάσει. Γι’ αυτό παντρεύτηκε την πλουσιότερη κοπέλα της περιοχής και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπουδάσει, όσο και να κόστιζαν τα δίδακτρα.
Επέλεξε την ιατρική. Εκεί ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που έβγαζαν χρήματα, ξεθάβοντας παράνομα πτώματα από τα νεκροταφεία και πουλώντας τα, επίσης παράνομα, στα εργαστήρια ανατομίας.
Ο Χολμς συμμετείχε σε αυτό το κύκλωμα για να βγάζει έξτρα χρήματα, μέχρι που άρχισε να κυνηγά πιο προσοδοφόρες απατεωνιές.
Το 1886 σκότωσε τον καλύτερο του φίλο και συνεργάτη στις ανασκαφές πτωμάτων, τον έντυσε με τα δικά του ρούχα και τον παρουσίασε ως τον Χέρμαν Μάτζετ, για να πάρει τα λεφτά της ασφάλειας ζωής που είχε κάνει λίγο πριν τον σκοτώσει. (Χέρμαν Μάτζετ ήταν το δικό του όνομα) Άλλαξε το όνομά του σε Χένρυ Χάουαρντ Χολμς, εισέπραξε τα 40 χιλιάδες δολάρια της ασφάλειας και εξαφανίστηκε από προσώπου γης.
Πρώτα όμως πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του και παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Μίτρα Μπέλναπ. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top