ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εθνική Φρουρά: Στη βουλή το νομοσχέδιο για απαλλαγές – Η ΕΣΣΟ που δεν θα δικαιούται προσωρινή απόλυση λόγω ΣΥΟΠ

Εθνική Φρουρά: Στη βουλή το νομοσχέδιο για απαλλαγές – Η ΕΣΣΟ που δεν θα δικαιούται προσωρινή απόλυση λόγω ΣΥΟΠ

Στη Βουλή για συζήτηση έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι στρατεύσιμοι θα λαμβάνουν απαλλαγή ή αναστολή.

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι να μειώσει την φυγοστρατία.

Γι αυτό τον σκοπό προωθεί συγκεκριμένες αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα στόχος είναι δημιουργηθεί μια καινούργια επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τρεις ψυχιάτρους, δυο ψυχολόγους ή εργοθεραπευτές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τερματίζοντας στην ουσία την διαδικασία που ακολουθούσαν εθνοφρουροί στο παρελθόν όπου με μια γνωμάτευση ψυχιάτρου έπαιρναν αναβολή ή αναστολή.

Επιπλέον στρατιώτες οι οποίοι παρουσιάζουν πρόβλημα προσαρμογής, μετά από σχετική πιστοποίηση θα υπηρετούν 18μηνη θητεία και όχι 14μηνη αλλά, στην Πολιτική Άμυνα.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχει η εισήγηση για τους εθνοφρουρούς και μόνο της 2015 Β ΕΣΣΟ, να εξαιρεθούν από την δυνατότητα χορήγησης προσωρινής απόλυσης για σπουδές.  

Το αιτιολογικό που συνοδεύει το νομοσχέδιο είναι ότι τυχόν χορήγηση αυτής της άδειας θα αποδυνάμωνε την επιχειρησιακή ικανότητα της Ε.Φ, αφού όσοι εθνοφρουροί κατάχθηκαν τον Ιούλιο του 2015 θα υπηρετήσουν μειωμένη θητεία 18 μηνών.

Ως εκ τούτου οι ΣΥΟΠ δεν θα είναι έτοιμοι να τους αντικαταστήσουν. Σημειώνεται ότι αυτή η εισήγηση αφορά μόνο την σειρά 2015 Β ΕΣΣΟ και αν περάσει από την βουλή θα ισχύει μόνο για φέτος.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top