Ανοίγουν οι θέσεις για προαγωγές στην Εθνική Φρουρά –Τι προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί για το όριο ηλικίας

Ανοίγουν οι  θέσεις για προαγωγές στην Εθνική Φρουρά –Τι προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί για το όριο ηλικίας

Αποστρατεύονται νωρίτερα οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματούχοι και ανοίγονται οι θέσεις για προαγωγές.

Συγκεκριμένα η Βουλή την Παρασκευή 02/13, υπερψήφισε τους νέους κανονισμούς για τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» το Σάββατο 03/12, oι νέοι κανονισμοί αλλάζουν την πυραμίδα την Ε.Φ καθώς αρκετές θέσεις ανώτερων βαθμών ξεμπλοκάρονται και αξιωματικοί που ήταν στάσιμοι στον ίδιο βαθμό για πολλά χρόνια μπορούν πλέον να προαχθούν. Μάλιστα, ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης χαρακτήρισε την έγκριση των νέων κανονισμών από την Βουλή ως «μεγάλο βήμα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν μείωση στα όρια ηλικίας που απαιτούνται για τους εν αποστρατεία αξιωματικούς στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως άμεσα αδειάζουν οι θέσεις και αρχίζουν οι προαγωγές των αξιωματικών που έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Άξιο αναφοράς είναι πως τα όρια ηλικίας μειώνονται ανάλογα με τα καθήκοντα και την ειδικότητα των αξιωματικών. Σκοπός μάλιστα των νέων αυτών κανονισμών είναι στις συγκεκριμένες θέσεις να τοποθετηθούν επιχειρησιακοί αξιωματικοί που θα έχουν την κατάλληλη φυσική κατάσταση και αντοχή για τα καθήκοντα τους.

Από την άλλη, οι αξιωματικοί του γραφείου θα έχουν μεγαλύτερα ηλικιακά όρια για αποστρατεία.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι νέοι κανονισμοί θα εφαρμοστούν σταδιακά έτσι ώστε να μην επηρεάσουν αξιωματικοί που βρίσκονται κοντά στην αφυπηρέτηση.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE