ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακά πρωτοσέλιδα: Οι σχέσεις Λευκωσίας - Αθήνας στο επίκεντρο

Κυπριακά πρωτοσέλιδα: Οι σχέσεις Λευκωσίας - Αθήνας στο επίκεντρο

Οι προετοιμασίες Λευκωσίας και Αθήνας και οι συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της συνέχειας της Διάσκεψης της Γενεύης, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Δευτέρα (15/1).

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Σε προεδρικά χέρια η κοινή στρατηγική”, γράφει ότι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας έχουν αναλάβει πλέον προσωπικά την επεξεργασία της κοινής στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο επόμενο κρίσιμο διάστημα των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με αλλεπάλληλες και μακράς διάρκειας τηλεφωνικές επικοινωνίες. Αλλού, γράφει ότι πολύ σημαντικά οφέλη για Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία βλέπει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε περίπτωση κατάληξης σε μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι μισοάδεια παραμένουν τα φράγματα, παρά τις ικανοποιητικές βροχές.

Η “Σημερινή”, κάτω από τον τίτλο “Με πλήρη εξάρτυση Κύπρος και Ελλάδα στον Μον Πελεράν”, γράφει ότι με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες Λευκωσίας και Αθήνας ενόψει της συνέχειας της Διάσκεψης της Γενεύης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στο Κυπριακό, σε επίπεδο τεχνοκρατών που θα πραγματοποιηθεί στον Μον Πελεράν μεθαύριο Τετάρτη. Αλλού, γράφει ότι χρονιά αγώνα και διεκδίκησης όλων των ωφελημάτων και επιδομάτων που παραχωρούνταν στις πολύτεκνες οικογένειες προ της κρίσης είναι το 2017 για την Οργάνωση Πολυτέκνων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι υπερχείλισε και το φράγμα της Αργάκας.

Ο “Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Μέσω της Κύπρου στην ΕΕ”, γράφει στο κύριο του θέμα πως η Άγκυρα μέσα από τις ρυθμίσεις στο Κυπριακό επιχειρεί να επιβάλλει τετελεσμένα στην ΕΕ στο πεδίο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι αναστάτωση επικρατεί στο Τμήμα Δημοσίων Έργων ύστερα από την πρωτοβουλία λειτουργού του Τμήματος να αποστείλει επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή ξεκαθαρίζοντας πως το Τμήμα θεωρεί ότι τα γυαλιά που τοποθετήθηκαν στο κτήριο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εντός προδιαγραφών. Αλλού, γράφει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η “Χαραυγή”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Αθήνα – Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους”, γράφει ότι σε πλήρη συντονισμό βρίσκεται Αθήνα και Λευκωσία ενόψει των συνομιλιών που θα ξεκινήσουν σε επίπεδο τεχνοκρατών την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο Μον Πελεράν και θα επικεντρωθούν κυρίως σε θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι οργανωμένοι δάσκαλοι θα διεκδικήσουν και δικαστικώς και για απόφαση πολιτικής το καθεστώς αορίστου χρόνου στην εκπαίδευση. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου εκτιμά ότι είναι “περιορισμένη” η επίδραση του Brexit στην κυπριακή οικονομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top