ΕΛΛΑΔΑ

Έξυπνη κίνηση από την Τουρκία – «Δεν θα δείξουμε ανοχή στις παραβιάσεις σας»

Έξυπνη κίνηση από την Τουρκία – «Δεν θα δείξουμε ανοχή στις παραβιάσεις σας»

Κίνηση ματ έκανε η Τουρκία με την επίσκεψη του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεών της στα Ίμια, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία σχολιάζει ότι στο Αιγαίο έγινε μια σημαντική επίδειξη δύναμης από πλευράς Τουρκίας.

Η Γενί Σαφάκ αναφέρει επίσης ότι σε μια περίοδο που δεν εκδόθηκαν οι οχτώ πραξικοπηματίες στρατιώτες από την Ελλάδα στάλθηκε ένα καθαρό μήνυμα στην Αθήνα: ότι ‘δεν θα δείξουμε ανοχή στις παραβιάσεις σας”.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στα Ίμια έγινε την επομένη της απόφασης του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οχτώ αλλά και μία μέρα μετά την επίσκεψη της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στην Άγκυρα. Σχολιάζει ακόμη ότι είναι σημαντική λεπτομέρεια το ότι η επίσκεψη επιλέγηκε να γίνει την 21η επέτειο της κρίσης των Ιμίων σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη στα Ίμια μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες αυτής της επίσκεψης αλλά όλοι συμφωνούν ότι κανένα διπλωματικό βήμα δεν γίνεται τυχαία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top