ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων την Παρασκευή (2/2)

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων την Παρασκευή (2/2)

Οι διεργασίες για το Κυπριακό και η νέα Διάσκεψη στη Γενεύη αρχές Μαρτίου, όπως και η επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα, η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, αλλά και οι διαβουλεύσεις που ξεκίνησε ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε, κυριαρχουν στα πλείστα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Αλλα θέματα που προβάλλονται από τον Τύπο είναι η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ με αντικείμενο το ΓεΣΥ, οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το Συνεργατισμό, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, αλλά και η έρευνα για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από Κύπριους έφηβους.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Κινητικότητα για τη Γενεύη” γράφει πως έντονη κινητικότητα έχει ξεκινήσει με σκοπό της συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο στις αρχές Μαρτίου, καθώς ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται στην Κύπρο, ο Έιντε ξεκίνησε διαβουλεύσεις και η Μέρκελ συζήτησε και το Κυπριακό στην Άγκυρα. Αλλού, γράφει για το πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ που θα πληρώσουν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες για τις τρύπες σε θέματα εποπτείας. Σε άλλο της θέμα γράφει για το όχι και τόσο ιδανικό ξεκίνημα της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο.

Η “Σημερινή” υπό τον τίτλο “Σημαντική για την ΕΕ η λύση του Κυπριακού”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην Αγκυρα πως η διαδικασία για το Κυπριακό πρέπει να επιταχυνθεί και να έχει και αποτέλεσμα. Αλλού, γράφει για τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου για κατάχρηση εξουσίας στο ΤΕΠΑΚ και τις καταγγελίες για πιθανή διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη Σύνοδο των Αρχηγών των χωρών της ΕΕ για το προσφυγικό, που πραγματοποιείται στη Μάλτα.

Ο “Φιλελεύθερος”, κάτω από τον τίτλο “Συμφωνία Προέδρου-Αντρου”, γράφει στο κύριο του θέμα πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε στο Προεδρικό με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ όπου συμφώνησαν πως θα παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Αλλού, γράφει πως φτάνει από το Ομάν την άλλη εβδομάδα το πρώτο μεγάλο σκάφος της ΕΦ, το οποίο χάρισε ο Σουλτάνος του Ομάν στην Κυπριακή Δημοκρατία, όμως αυτό δεν χωράει στη ναυτική βάση. Αλλού, γράφει ότι οι συντεχνίες θα διεκδικήσουν αυξήσεις μέχρι 2,8% στους ημικρατικούς στην επικείμενη ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων.

Η “Χαραυγή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ο Συνεργατισμός δεν επιστρέφει στα μέλη του” γράφει πως ο Υπουργός Οικονομικών αποκλείει κατηγορηματικά κάθε σενάριο για επιστροφή του Συνεργατισμού στα παλιά του μέλη. Αλλού, γράφει για την ελπίδα για πιο φθηνά φάρμακα που γεννά η εισαγωγή του ΓεΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τα νέα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν αύξηση των επιτοκίων για τα δάνεια των νοικοκυριών για αγορά κατοικίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail υπό τον τίτλο “Η Μέρκελ καλεί για γρήγορη λύση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος από την Αγκυρα διαμήνυσε πως θα πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα από την επόμενη διάσκεψη για το Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη χθεσινή αποχή από τα μαθήματα των μαθητών ως μήνυμα για αποτροπή της έγκρισης του νομοσχεδίου για τη Μέση Εκπαίδευση. Σε άλλο της θέμα γράφει για το πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Αντίλογος” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Λάδι στη φωτιά βάζουν οι Τούρκοι”, γράφει ότι η Αγκυρα απείλησε με ανεπανόρθωτο ατύχημα στο Αιγαίο με αφορμή τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Υπουργό Αμυνας Πάνο Καμένο. Αλλού, γράφει ότι μάγεψε τους πάντες η τελετή έναρξης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Γνώμη” υπό τον τίτλο “Νεκρανάσταση της Εθναρχίας”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και το περιβάλλον του επιχειρούν την επιβολή ηγεμονικού πολιτικού ρόλου της Εκκλησίας. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως για το χάος στο Λιμάνι Λεμεσού και την κατάληψη του από τους ξένους επενδυτές ευθύνονται η Κυβέρνηση και η συμμαχία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ. Αλλού, γράφει για μυστική συμφωνία Αβέρωφ-Νικόλα για τις προεδρικές του 2018.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Κυπριακό Ποντίκι” κάτω από τον τίτλο “Ξανά Πενταμερής”, γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λειτουργεί ωσάν και η σύγκληση νέας πενταμερούς διάσκεψης ή η συνέχιση της πενταμερούς της Γενεύης να είναι στρατηγικός στόχος της πλευράς μας. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει πως το στέλεχος του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Σταυρίδης υποστηρίζει λύση που να εξυπηρετεί τον Ερντογάν. Αλλού, γράφει για απολύσεις συντακτών στη Χαραυγή που δημιουργεί αναστάτωση.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία εφημερίδα “Cyprus Weekly”, υπό τον τίτλο “Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από έφηβους” γράφει στο κύριο της θέμα ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από έφηβους στην Κύπρο αποτελεί μια πολύ ανησυχητική τάση, σύμφωνα με ειδικούς, καθώς το φαινόμενο στην Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερο από την Ευρώπη στις ηλικίες των 15-16 χρόνων. Αλλού, γράφει για την επικείμενη κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα ενόψει της Διάσκεψης της Γενεύης. Σε άλλο της θέμα γράφει για την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για τα Ίμια μετά τη ρίψη στεφάνου από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top