ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επίσκεψη Γκουτέρες στην Άγκυρα, δίκη Ερωτοκρίτου και κακοποίηση 9χρονης στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επίσκεψη Γκουτέρες στην Άγκυρα, δίκη Ερωτοκρίτου και κακοποίηση 9χρονης στο επίκεντρο

Το ενδεχόμενο ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να επισκεφθεί την Αγκυρα με στόχο την κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό, η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Β. Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, καθώς και η αντίδραση που προκλήθηκε μετά την καταγγελία 9χρονου κοριτσιού ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά η μητέρα της και οι σύντροφοι της, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Προβάλλονται επίσης η απεργία και τα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού, οι προτάσεις που περιλαμβάνονται σε έρευνα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για αυστηρότερες ποινές σε ό,τι αφορά τροχαία αδικήματα και άλλα.

Η εφημερίδα “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Σοκ και αποτροπιασμός” γράφει ότι το 9χρονο κοριτσάκι κατήγγειλε ότι κακοποιείτο σεξουαλικά από την μητέρα της και τους συντρόφους της από τότε που ήταν πέντε χρονών. Αλλού γράφει ότι το Κυπριακό θα είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος θα επισκεφθεί την Τουρκία την Παρασκευή και θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Κακουργιοδικείο θα εκδώσει σήμερα την απόφασή του στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Β. Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και άλλων.

Η “Σημερινή” στο κύριο θέμα της με τίτλο “Ιδού ο χάρτης που κατέθεσε ο Ακιντζί” γράφει ότι σε σχέση με το ποσοστό εδάφους, ο τ/κ χάρτης προσδιορίζει το τ/κ συνιστών κρατίδιο στο 29,15% ενώ ο ε/κ χάρτης το ορίζει στο 28,2%, το ποσοστό ακτογραμμής στο 55%, ενώ ο ε/κ χάρτης στο 49,6% και την επιστροφή προσφύγων στις 55.000, ενώ η ε/κ πλευρά ανεβάζει τον αριθμό στις 91.000. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ψάχνουν τη χρυσή τομή στο λιμάνι.

Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “`Τρύπια` κινητικότητα” γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη στήνουν σκηνικό κινητικότητας και προόδου στο Κυπριακό ενόψει της νέας διαδικασίας που χρονικά τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου στη Γενεύη. Αλλού αναφέρεται στην 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει οι εκτελωνιστές στο λιμάνι Λεμεσού. Μετά από λίγες ώρες η απεργία ανεστάλη για να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στους αρμοδίους να επιληφθούν όλων των προβλημάτων. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, που θα συνδέει την Κύπρο με Αίγυπτο και Ελλάδα μέσω Κρήτης υπογράφηκε χθες στο Κάιρο.

Η εφημερίδα “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Ενεργός εμπλοκή Γκουτέρες, που πάει Αγκυρα” γράφει ότι στην Αγκυρα στρέφονται τα βλέμματα προκειμένου να υπάρξει συνέχιση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Αναφέρει επίσης ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Μεταφορών φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το λιμάνι Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι διάλογο για τους κανονισμούς λειτουργίας των νοσηλευτηρίων ζητούν οι ιατροί ενώ οι νοσηλευτές δεν αποκλείουν απεργιακά μέτρα.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο “Κάλεσμα οι ποινές να γίνουν πιο σκληρές” αναφέρεται στην παρουσίαση των πορισμάτων για τις ποινές στις τροχαίες παραβάσεις, όπως προέκυψαν από έρευνα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και αναφέρει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προγραμματίζει αυστηρότερες ποινές, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες μιλούν για ένα δυστύχημα κάθε 15 λεπτά. Γράφει επίσης ότι ο Δήμαρχος της Αγκυρας πιστεύει ότι ο Γκιουλέν προγραμματίζει σεισμό στην Τουρκία για να επηρεαστεί η οικονομία της χώρας. Γράφει επίσης ότι πίνακας με τον Μακάριο και τη γυμνή Αφροδίτη προκάλεσε αναστάτωση.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” τιτλοφορεί το κύριο θέμα της “Τέλη και ταλαιπωρία πνίγουν το λιμάνι” και γράφει ότι για δεύτερη βδομάδα, σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ το ΚΕΒΕ κάλεσε τους νέους διαχειριστές να εξεύρουν άμεσα λύσεις. Αναφέρει επίσης ότι με ολοσέλιδη καταχώριση σε γερμανικές εφημερίδες, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank ζήτησε `συγνώμη` για τις λανθασμένες κινήσεις της τράπεζας. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η Κύπρος θα μπορέσει να αποκτήσει περισσότερο ποιοτικό τουρισμό μόνο αν προσφέρει μια εξαιρετική τουριστική εμπειρία.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top