ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Τον κτυπούσε με ζώνη» - Τραγικά τα βιώματα του 36χρονου που σκότωσε την μητέρα του

«Τον κτυπούσε με ζώνη» -  Τραγικά τα βιώματα του 36χρονου που σκότωσε την μητέρα του

Ορθή αντιμετώπιση των ψυχικά πασχόντων κάλεσε το δικαστήριο ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Πολίτη», ως έναυσμα για την ορθή αντιμετώπιση των ανθρώπων που πάσχουν ψυχολογικά κλήθηκε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να αντικρίσει την περίπτωση του 36χρονου που  σκότωσε πέρσι την μητέρα του στο σπίτι τους στον Άγιο Δομέτιο.

Ο συνήγορός του, Σωτήρης Αργυρού, παρέπεμψε σε σειρά άλλων υποθέσεων, στις οποίες εκφράζεται η αγωνία των δικαστηρίων για την ανυπαρξία νομοθεσίας η οποία θα τους επέτρεπε να χειρίζονται με ειδικό τρόπο τους ψυχικά ασθενείς αντί του εγκλεισμού τους στις φυλακές.

Τραγικά ήταν τα βιώματα του κατηγορουμένου, όπως τα περιέγραψε ο συνήγορός του. Το μόνο που θυμάται από την παιδική του ηλικία, όπως είπε, είναι την μητέρα του να τον κτυπά βάναυσα με την ζώνη μέχρι τα 10 του χρόνια και να τον κλειδώνει έξω από το σπίτι για ώρες.

Λόγω του ότι διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, δεν μπορούσε να εργαστεί και παρέμενε συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι, γεγονός που δημιουργούσε τριβές με την μητέρα του, η οποία τον πίεζε να βρει δουλειά.

Η μητέρα του τον προσέβαλλε επίσης με φράση όπως ότι είναι άχρηστος, ανίκανος και ότι πάσχει από ψυχολογικά.

Ο 36χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορό του σκόπευε να πάει να ζήσει σε χωράφι ιδιοκτησία της οικογένειας του, σε ένα μικρό σπίτι αλλά ένας καβγάς προηγήθηκε με τον πατέρα του και τον έκανε να σταματήσει να λαμβάνει την φαρμακευτική του αγωγή.

Το βράδυ πριν την την δολοφονία, είχε δεχθεί ακόμα μία λεκτική επίθεση από την μητέρα του, η οποία του είπε ότι: «κάθεται στο σπίτι σαν τον αρχιεπίσκοπο χωρίς να κάνει τίποτα»

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top