ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακός τύπος: ΓεΣΥ και η λίστα Γεωργιάδη για τους δημόσιους υπαλλήλους στο επίκεντρο

Κυπριακός τύπος: ΓεΣΥ και η λίστα Γεωργιάδη για τους δημόσιους υπαλλήλους στο επίκεντρο

Θέματα που αφορούν το Γενικό Σχέδιο Υγείας και η λίστα του Υπουργού Οικονομικών για δημόσιους υπαλλήλους που κατείχαν στο παρελθόν κομματικά αξιώματα αποτελούν τα κύρια θέματα που προβάλλει την Τετάρτη 26/4 ο Τύπος. Προβάλλονται επίσης η νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, η εμπιστοσύνη που δηλώνουν τα ΟΗΕ προς τον `Εσπεν Μπαρθ Εϊντέ, δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την οικονομία και άλλα.

Πιο συγκεκριμένα, η “Αλήθεια” κάτω από τον τίτλο “Ο κύβος ερρίφθη” γράφει ότι αποζημιώνονται στο 75% τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας. Η διαβεβαίωση δόθηκε σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ. Γράφει επίσης ότι μπορεί να πήρε το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου ο Νικόλας Παπαδόπουλος ωστόσο κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα θα είναι ο δρόμος του Προέδρου του ΔΗΚΟ. Αλλού αναφέρει ότι ανακρίθηκαν 50 άτομα χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα για το φόνο του Άντρου Ροδοθέου.

“Η Σημερινή” με τίτλο στο κύριο θέμα της “Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η λίστα του Χάρη” γράφει ότι τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το θέμα των δημόσιων υπαλλήλων που κατείχαν στο παρελθόν κομματικά αξιώματα ενώ φουντώνει η αντιπαράθεση Γεν. Ελεγκτή και ΥΠΟΙΚ. Αλλού αναφέρει ότι κατατέθηκε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο σχετικά με το ενωτικό νομοσχέδιο. Γράφει επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν πλήρη εμπιστοσύνη στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Με τίτλο “Το ΓεΣΥ πάει πάλι για φούντο”, “Ο Φιλελεύθερος” γράφει ότι μετά τις ενστάσεις των εργοδοτικών οργανώσεων για το χαρακτήρα του ΓεΣΥ αλλά και την αναλογία των συνεισφορών στο ταμείο του ΓεΣΥ, στη δίνη των αντιπαραθέσεων επανέρχεται τώρα και η αυτονόμηση των νοσοκομείων. Γράφει επίσης ότι στην έκδοση νέας NAVTEX προχώρησε χθες η Τουρκία, δεσμεύοντας περιοχή από Πάφο ως Κερύνεια. Αλλού αναφέρει ότι μπουλντόζες μπήκαν και στο Green Bay του Πρωταρά, περιοχή γνωστή ως “Κόλπος του Αράπη”.

Υπό τον τίτλο “Θεσμική κόντρα `σκοπιμοτήτων-υποκρισίας' ”, η “Χαραυγή” γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής επιμένει για πειθαρχική έρευνα εναντίον της Σάβιας Ορφανίδου και μιλά για σκοπιμότητες από πλευράς του Υπουργού Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι σχεδόν έτοιμες είναι οι μελέτες για τις οικονομικές πτυχές της πιθανής λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με δηλώσεις στη “Χ” του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Κύπρο Vincezo Guzzo. Η “Χ” αναφέρει επίσης ότι μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στην οδό Λήδρας ενάντια στα πυρηνικά.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με τίτλο “Ο λαϊκισμός μπορεί να διακυβεύσει την ανάκαμψη” γράφει ότι σε ομιλία του χθες ο Υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις φωνές του ανεύθυνου λαϊκισμού, ο οποίος μπορεί «να διακυβεύσει όλα όσα με κόπους έχουμε πετύχει». Προβάλλει επίσης την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ινδία. Αλλού αναφέρεται σε άνδρα από την Ταϊλάνδη ο οποίος ανάρτησε στο Facebook τη δολοφονία της 11μηνης κόρης του.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” με πρωτοσέλιδο τίτλο “Προς μικρό ασφαλιστικό σχέδιο υγείας” αναφέρεται σε πρόταση που κατέθεσαν οι δύο εργοδοτικές οργανώσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συνύπαρξη των ιδιωτικών σχεδίων με το ΓεΣΥ. Αλλού γράφει ότι συνεχίζονται και στην Κύπρο οι έρευνες για τις κινήσεις Μάναφορντ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής Τραμπ, ενώ η Τράπεζα Κύπρου παίρνει διάφορα μέτρα. Προβάλλει επίσης τη νίκη Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, λέγοντας ότι έφερε ανακούφιση στις αγορές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top