Βατά χαρακτήρισαν τα ερωτήματα του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών οι μαθητές – VIDEO

Βατά χαρακτήρισαν τα ερωτήματα του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών οι μαθητές – VIDEO

Βατά χαρακτηρίζουν οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου, τα ερωτήματα του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Συνολικά 8.137 μαθητές παρακάθισαν την Τρίτη 16/5 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Στη παραγωγή γραπτού λόγου επιλέχθηκε το εξής θέμα:

«Η διαφθορά που εμφανίζεται στις διατακτικές σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση και παράλληλα στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται στην παγκοσμιοποιημένη καταναλωτική κοινωνία έχει υπερβεί τα όρια.

Με αφορμή το πιο πάνω απόσπασμα σε ομιλία σας σε μαθητικό συνέδριο με θέμα «Προκλήσεις του 21ου αιώνα»  να αναφερθείτε στις επιπτώσεις του καταναλωτισμού στον ηθικό οικονομικό και περιβαλλοντικό τομέα. Στη συνέχεια να αναπτύξετε τρεις διαφορετικούς τρόπους, ένα για κάθε τομέα με τους οποίους οι φορείς της παιδείας μπορούν να ενισχύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πιο πάνω επιπτώσεις».

Δείτε τις αντιδράσεις των μαθητών σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού sigma:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE