ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Πολυαγαπημένοι μου και αξέχαστοι γονείς ο πόλεμος έχει τελειώσει...» - Λίγες μέρες αργότερα ο Γιώργος Ζερβομανώλη έπεσε μαχόμενος στη μάχη της ΕΛΔΥΚ

«Πολυαγαπημένοι μου και αξέχαστοι γονείς ο πόλεμος έχει τελειώσει...»  - Λίγες μέρες αργότερα ο  Γιώργος Ζερβομανώλη έπεσε μαχόμενος στη μάχη της ΕΛΔΥΚ

Ο Γιώργος Ζερβομανώλη έστειλε το τελευταίο του γράμμα στους γονείς του λίγες μέρες πριν χάσει τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974 στη μάχη της ΕΛΔΥΚ - 43 χρόνια μετά τα οστά του μέχρι πρότινος αγνοούμενου επιστρέφουν στην Λέσβο.

 « Πολυαγαπημένοι μου και αξέχαστοι γονείς, πολυαγαπημένοι μου αδερφούλα. Ο πόλεμος έχει τελειώσει πια εδώ και έχουν ησυχάσει τα πράγματα... » ήταν τα λόγια του Γιώργος Ζερβομανώλη,  21  ετών στρατιώτη από τη Λέσβο που υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ, στο γράμμα που έστειλε στην οικογένεια του στις 9 Αυγούστου 1974. Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Αυγούστου ο Ζερβομανώλη έπεσε μαχόμενος κατά τη μάχη για υπεράσπιση του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ στις 16 Αυγούστου.

Το τελευταίο γράμμα, του 21χρονου τότε Γιώργου Ζερβομανώλη, δημοσιεύει στη σημερινή του έντυπη έκδοση ο  «Φιλελεύθερος» με αφορμή την ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου παλικαριού της ΕΛΔΥΚ. 
  

Τα οστά ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, στον οποίον ήταν θαμμένοι ακόμα 11 πεσόντες της μάχης της 16ης Αυγούστου, 1200 μέτρα βόρεια του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ 

Με ειδική τελετή θα μεταφερθούν τα λείψανα του ήρωα της τουρκικής εισβολής από την Αθήνα στην ιδιαίτερη πατρίδα του πεσόντα Λέσβο, αφού πρώτα μεταφερθούν από την Κύπρο στην Αθήνα την επόμενη Παρασκευή 26 Μαΐου.

Ο Γιώργος Ζερβομανώλη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά το γράμμα είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια του για τελευταία φορά, μέσω τηλεγραφήματος στις 15 Αυγούστου 1974, μια μέρα δηλαδή πριν πέσει ηρωικά μαχόμενος.

Το τελευταίο γράμμα του 21χρουνου ήρωα όπως δημοσιεύτηκε:

 « Πολυαγαπημένοι μου και αξέχαστοι γονείς, πολυαγαπημένοι μου αδερφούλα. Ο πόλεμος έχει τελειώσει πια εδώ και έχουν ησυχάσει τα πράγματα και γι’ αυτό δεν θέλω να στεναχωριέστε καθόλου για μένα, αλλά να κοιτάτε τον εαυτό σας και να περνάτε καλά. Το ξέρω πόση λαχτάρα πήρατε με τα επεισόδια που έγιναν, αλλά τι να κάνουμε, ήταν γραφτό μας και αυτό. Το ευχάριστο είναι ότι ζω και αυτό φτάνει. Τα άλλα θα περάσουν και θα τα ξεχάσουμε, αν και είναι δύσκολο για μένα να ξεχάσω αυτές τις δραματικές ημέρες μέσα στο καυτό βόλι που έπεφτε και τους συναδέλφους μου που σκοτώθηκαν. Κάθομαι και σκέφτομαι τη μητέρα τους, την πίκρα που θα πήραν όταν έμαθαν για τον σκοτωμό των παιδιών τους. 

Τι κάνει ο πατέρας μου, πηγαίνει στη θάλασσα, βγάζει καμιά σαρδέλα; Δώστε χαιρετισμούς σε όλη τη γειτονιά...  »

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top