ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακά Πρωτοσέλιδα: Το διάγγελμα του Προέδρου για το Κυπριακό στο επίκεντρο

Κυπριακά Πρωτοσέλιδα: Το διάγγελμα του Προέδρου για το Κυπριακό στο επίκεντρο

Το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη, με το οποίο ενημέρωσε το λαό για την πρότασή του αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με την κατάσβεση πυρκαγιών, τα πρόστιμα σε JCC και τράπεζες, η συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος και οι συνθήκες στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πρόταση λύσης» γράφει στο κύριο θέμα της ότι σαν πρόταση που μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο και να οδηγήσει στη λύση του Κυπριακού χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την πρόταση που υπέβαλε προς την τ/κ πλευρά για άρση του αδιεξόδου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άγαλμα αφιερωμένο στο Ραούφ Ντενκτάς, στην Κωνσταντινούπολη, που περιλαμβάνει και τον Μακάριο, ξεσήκωσε τους Τούρκους. Ακόμη γράφει ότι από τους υποψηφίους του ΑΚΕΛ, φαβορί θεωρείται ο Σπανός και μεγάλο αουτσάιντερ ο Κίκης Καζαμίας.

Η «Σημερινή» με τίτλο «Νέα Διάσκεψη υπό προϋποθέσεις» γράφει στο κύριο της θέμα ότι κατά το διάγγελμά του χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «θα γίνουν οι δέουσες παραστάσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία, μια νέα κινητικότητα, πάνω σε βάσεις που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχουμε αποτέλεσμα». Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρεται σε μαραθώνιες συζητήσεις για το ελληνικό χρέος. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ένοχος βρέθηκε ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου για τον φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Επιμένει στην πρότασή του» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαμήνυσε χθες βράδυ, μέσα από διάγγελμα, ότι η πρόταση η οποία κατάθεσε ενώπιον του Μουσταφά Ακιντζί είναι η μόνη η οποία μπορεί να οδηγήσει το Κυπριακό σε λύση. Αλλού γράφει ότι οι περικοπές αφήνουν τα δάση στο έλεος της μοίρας. Ακόμη, γράφει ότι επιβλήθηκε πρόστιμο €369.750 στη Cytavision.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Τα διαδικαστικά να μην οδηγήσουν σε αδιέξοδο» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και το λαό για την πρότασή του, η οποία αφορά τη διαδικασία για το πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να τονίζει ότι τα διαδικαστικά δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα δάση είναι στο έλεος της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών. Ακόμη, γράφει για ακατάλληλο περιβάλλον διαβίωσης για παιδιά στο Κέντρο Υποδοχής στην Κοφίνου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Σχέδιο για Γενεύη με ‘απτά αποτελέσματα’» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι είχε προτείνει η Διάσκεψη για την Κύπρο να επικεντρωθεί πρώτα στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις και μόνο όταν αυτά συμφωνηθούν να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα. Ακόμη γράφει ότι η Πάφος περιλαμβάνεται στους δέκα κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς της εταιρείας που εκδίδει τους ταξιδιωτικούς οδηγούς Lonely Planet. Ακόμη γράφει ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στη JCC και σε οκτώ τράπεζες για τις κάρτες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top