LIKE ONLINE

Πρωτοποριακή μέθοδος επιτρέπει τριπλασιασμό ανάλυσης οθονών LCD

Πρωτοποριακή μέθοδος επιτρέπει τριπλασιασμό ανάλυσης οθονών LCD

Ερευνητές του University of Central Florida ανέπτυξαν μια νέα επιφάνεια, η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση/ χειρισμό μεμονωμένων subpixels σε μια οθόνη- ένα επίτευγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τριπλασιασμό των αναλύσεων οθόνης σε οθόνες LCD, σχεδόν «εν μία νυκτί».

Οι ερευνητές παρουσίασαν τις τεχνικές λεπτομέρειες της μεθόδου αυτής σε μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature. Όπως επεξηγείται σε δημοσίευμα του Gizmodo, αυτό που έκαναν ήταν να βρουν μια μέθοδο ελέγχου subpixels μέσω τάσης.

Κάθε pixel σε μια οθόνη LCD περιλαμβάνει τρία subpixels. Το καθένα από αυτά ελέγχει ένα από τρία χρώματα: Κόκκινο, πράσινο ή μπλε. Ένα λευκό φως λάμπει πίσω από το pixel και το διάφραγμα της LCS ελέγχει ποια subpixels είανι ορατά- για παράδειγμα, εάν το pixel θα έπρεπε να είναι μπλε, το διάφραγμα καλύπτει το κόκκινο και το πράσινο subpixel. Για τη δημιουργία του μωβ, το διάφραγμα χρειάζεται να καλύψει μόνο το πράσινο subpixel, ενώ το λευκό φως καθορίζει το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό θα είναι ένα χρώμα.


Η ομάδα των ερευνητών του NanoScience Technology Center του UCF επέδειξε έναν τρόπο χρήσης μιας ανάγλυφης επιφάνειας νανοδομής και αντανακλαστικού αλουμινίου που θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τα δεδομένα σε αυτόν τον τομέα. Σε μια συσκευή δοκιμών, οι ερευνητές ήταν σε θέση να ελέγξουν το χρώμα του κάθε subpixel μεμονωμένα: Αντί ένα subpixel να είναι «αφιερωμένο» στο μπλε, μπορεί να παράξει το πλήρες εύρος χρώματος που η τηλεόραση είναι ικανή να προβάλει. Με το κάθε subpixel να μπορεί να κάνει τη δουλειά τριών, η δυνατή ανάλυση της συσκευής τριπλασιάζεται- ενώ επιπρόσθετα κάθε subpixel έχει τη δυνατότητα να είναι «ενεργό», είτε προβάλλει κάποιο χρώμα είτε απλά λευκό- κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατά πολύ φωτεινότερες οθόνες.


Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές θα ήταν να αυξήσουν την κλίμακα των πειραμάτων τους, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι δυνατή η χρήση αυτής της τεχνολογίας με τις σημερινές συσκευές, αναβαθμίζοντας την τεχνολογία LCD που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Απο naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top