ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χούρικαν: Η Τρ. Κύπρου εξετάζει συνεχώς δέκα με δώδεκα διαφορετικούς τρόπους για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Χούρικαν: Η Τρ. Κύπρου εξετάζει συνεχώς δέκα με δώδεκα διαφορετικούς τρόπους για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Η Τράπεζα Κύπρου εξετάζει συνεχώς δέκα με δώδεκα διαφορετικούς τρόπους για περαιτέρω επιτάχυνση της μείωσης των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, είτε μέσω πώλησης είτε μέσω αναδιάρθρωσης, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

 
Είπε ακόμη ότι εξετάζεται επίσης εάν μπορεί να επιταχυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός πώλησης των ακινήτων που διαθέτει η τράπεζα.
 
Ανέφερε ότι δουλειά του είναι η τράπεζα να καταγράφει αυτά τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται μέσω των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, τα οποία παρουσίασαν οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα πραγματικής μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό.
 
Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε κατά πόσον υπάρχουν τρόποι μεταξύ άλλων να πακετοποιήσουμε και να πουλήσουμε μερικές από τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις, να επιταχύνουμε την πώληση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η τράπεζα.
 
Ο κ. Χούρικαν είπε ότι υπάρχει σειρά πραγμάτων που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε ή όχι να επιταχύνουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει στην τράπεζα, σημειώνοντας ότι δουλειά μας είναι να εξετάζουμε τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά μας και να τους μειώνουμε.
 
Η δουλειά μας είναι να οδηγήσουμε χαμηλότερα τα ΜΕΔ σε ένα επίπεδο που είναι φυσιολογικό, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε ακόμα» στο φυσιολογικό επίπεδο έστω και αν τα ΜΕΔ έχουν μειωθεί κατά 22% του κυπριακού ΑΕΠ από την αρχή του 2014.
 
Θα ήθελα να καταδείξω στην αγορά ότι αυτό που κάνουμε είναι στην πραγματικότητα να αναζητούμε άλλες πραγματικές δυνατότητες να αυξήσουμε το ρυθμό σε αυτό που ήδη κάνουμε, πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «δουλειά μας είναι να επαναφέρουμε την τράπεζα σε κανονικά επίπεδα» ώστε να μπορεί να τροφοδοτήσει και να εξυπηρετήσει την οικονομία.
 
Αναφορικά με την πώληση δανείων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Χούρικαν είπε ότι τα έχουμε πουλήσει και δεν ζητούμε συγγνώμη για την πώλησή τους, διότι αυτή η πώληση έχει νόημα για τους μετόχους μας και για τη μείωση του κινδύνου για την τράπεζα.
 
Αναφορικά με το κατά πόσο η νομοθεσία είναι βοηθητική, ο κ. Χούρικαν είπε ότι αυτό που έχουμε σήμερα μας επιτρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα ήθελε σίγουρα να μπορεί να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top