ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Φέτελ «ανέστησε» τη Φεράρι!

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Φέτελ «ανέστησε» τη Φεράρι!

Χάρη σε μια εκπληκτική εκκίνηση και σωστή διαχείριση από κει κι έπειτα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη νίκη στη Βραζιλία, φτάνοντας τις 5 φετινές. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Ράικονεν, 4ος ο εντυπωσιακός Χάμιλτον.

Η «ανάσταση» άργησε… 7 αγώνες: ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά την Ουγγαρία- κι αφού μεσολάβησαν αρκετές ατυχίες στο ενδιάμεσο- κατάφερε να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς πέρασε στην εκκίνηση τον (2ο στο τέλος) Μπότας και μετά έλεγξε μέχρι τέλους τον ρυθμό για να φτάσει τις 3 νίκες στην καριέρα του στην Βραζιλία και τις 5 μέσα στο 2017 συνολικά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κίμι Ράικονεν, που άντεξε στο τέλος στην επίθεση του (απίστευτου σήμερα) Χάμιλτον, που από τελευταίος τερμάτισε 4ος!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, αρχίζουν τα… συγκρουόμενα

Με το που έσβησαν τα φώτα στο Ιντερλάγκος, ο δεύτερος Σεμπάστιαν Φέτελ πετάχτηκε μπροστά σαν κόκκινο βέλος και με αποφασιστικό τρόπο πέρασε τον poleman Μπότας, με τον Κίμι Ράικονεν ν’ ακολουθεί τρίτος.

Πιο πίσω, ωστόσο, έγινε το τετράτροχο «σώσε»: ο Φαντούρν ακούμπησε με τον Ρικιάρντο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, ο Οκόν με τον Γκροζιάν ήρθαν πιο κοντά σαν πιλότοι και κατέληξαν και οι δύο στην αμμοπαγίδα και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έκανε γρήγορα- γρήγορα την εμφάνισή του.

Ο Ρικιάρντο μπήκε στα πιτ για ν’ αλλάξει ελαστικά μόλις στον 2ο γύρο και μετά άρχισε- ελλείψει πίεσης για τον τίτλο- το σόου του παγκόσμιου πρωταθλητή…

His name is Hamilton. Lewis Hamilton

Είχε κατακτήσει ήδη το 4ο προσωπικό του στέμμα. Έχει κάνει δικά του φέτος ορισμένα σημαντικότατα ρεκόρ (όπως αυτό με τις περισσότερες pole positions στην ιστορία). Δεν είχε καθόλου μα καθόλου άγχος σ’ αυτόν τον αγώνα και η υπερβολική χαλάρωση τον έφερε χθες σ’ ένα τρυφερό τετ α τετ με τις μπαριέρες.

Επομένως, τι απέμενε σήμερα στον Βρετανό; Να κάνει λίγη αγωνιστική επίδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων του (και, φυσικά, της Μερσέντες): εκκινώντας από το pit lane, ο Λιούις πάτησε τέρμα το πόδι στο γκάζι μετά την αποχώρηση του Α.Α. και άρχισε να «καταπίνει» τους πάντες με αλλεπάλληλα προσπεράσματα.

Κάπως έτσι, έφτασε από την ουρά του γκριντ ακόμα και στην πρώτη θέση, καθώς είχε μεσολαβήσει…

Ένα διάλειμμα για pit stop

Στον 28ο γύρο ο (δεύτερος) Μπότας άνοιξε το χορό των πιτ για τους πρωτοπόρους, βγάζοντας την πολύ μαλακή γόμα και βάζοντας τη μαλακή. Ο Φέτελ μπήκε στο επόμενο πέρασμα και βγήκε οριακά μπροστά από τον Φινλανδό της Μερσέντες, με τους Φερστάπεν, Αλόνσο, Κίμι και Μάσα ν’ ακολουθούν την ίδια τακτική.

Πρώτος στο μέσον του αγώνα ήταν ο απίθανος Χάμιλτον, ο οποίος όμως χρωστούσε πιτ και όταν το έκανε (στον 44ο γύρο) έπεσε στην 5η θέση, 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον 4ο.

Στις πιο πίσω θέσεις ο Αλόνσο φιγουράριζε μέσα στη δεκάδα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως οι αναβαθμίσεις της ΜακΛάρεν την έκαναν «άλλο» μονοθέσιο, ενώ ο Ρικιάρντο, μετά την άτυχη στιγμή στην αρχή είχε περάσει τον Μάσα και ήταν σταθερά 6ος.

Και άπαντες περιμέναμε σ’ εκείνο το σημείο να δούμε τι μας επεφύλασσε το τρίτο μέρος του αγώνα.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top