ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φάνηκε «ακατόρθωτο» όμως το προσπάθησε η Εθνική!

Φάνηκε «ακατόρθωτο» όμως το προσπάθησε η Εθνική!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Ισόπαλος χωρίς τέρματα εξήλθε ο επαναληπτικός αγώνας για τα μπαράζ πρόκρισης που οδηγούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας σε ένα παιχνίδι που έγινε στο στάδιο “Γεώργιος Καραισκάκης”. Οι περίπου 25.000 θεατές προσπάθησαν να σπρώξουν την Ελλάδα στη νίκη όμως δεν τα κατάφεραν.

Ο Σκίμπε παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Ορέστης Καρνέζης, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Ρέτσος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Τοροσίδης. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ταχτσίδης και Τζιόλης, από αριστερά ο Μπακασέτας, από δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος και ο Ζέκα πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου.

Το παιχνίδι…

Δυνατά μπήκαν οι Έλληνες διεθνείς στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και ψάχνοντας το γκολ που θα της αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισης. Στο 13′ ο Μπακασέτας δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 17′ οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μέρος! Μετά από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα των Κροατών, ο Τοροσίδης έστρωσε με το στήθος για τον Παπασταθόπουλο που έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ.

Οι παίκτες του Ντάλιτς άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Στο 29′ δημιούργησαν και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Πέρισιτς πέρασε τον Τοροσίδη και σημάδεψε την γωνία του Καρνέζη όμως η μπάλα πέρασε εκτός.

Η ευκαιρία του ημιχρόνου…

Στο 43′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0. O Πέρισιτς βρήκε τον χώρο έξω από την ελληνική περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Καρνέζη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το σύνολο του Σκίμπε να συνεχίζει την πίεση ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενουμένων. Ο Μήτρογλου απείλησε στο 58′ με μακρινό σουτ, που απέκρουσε στη γωνία του ο Σούμπασιτς.

Στο 67′ ο Τοροσίδης πίεσε τον Μόντριτς και αφού του έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Γιαννιώτα που έκανε το επικίνδυνο γύρισμα όμως η μπάλα βρήκε στον Λόβρεν και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε ακόμα περισσότερο. Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 η Εθνική Ελλάδας έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Ταχτσίδης έπιασε το δυνατό σουτ όμως ο Σούμπασιτς μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι με τους Κροάτες να παίρνουν δίκαια την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού της Ρωσίας και την Εθνική μας ομάδα το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθειά της στο σημερινό παιχνίδι.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58′ Φορτούνης), Μπακασέτας (58′ Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78′ Πέλκας)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (91′ Μίτροβιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86′ Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78′ Κράβαριτς), Μάντζουκιτς

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top