ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων: «Μηδαμινές διώξεις λαθροθήρων μετά την αλλαγή στην ηγεσία του κλιμακίου λαθροθηρίας»

Καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων: «Μηδαμινές διώξεις λαθροθήρων μετά την αλλαγή στην ηγεσία του κλιμακίου λαθροθηρίας»

Η αλλαγή του υπεύθυνου του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ μείωσε τις διώξεις λαθροθήρων σε μηδαμινά επίπεδα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελευθερος».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται αλληλογραφία ακτιβιστών και Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την αλλαγή στην ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, προκλήθηκε σοβαρή πτώση του αριθμού διώξεων. Η οργάνωση CABS και το Ίδρυμα Pro Biodiversity, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενημέρωσαν τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Γερμανίας και Ιταλίας, χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εθελοντές τους. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «καταφανές βήμα προς τα πίσω» στον επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, ενώ μιλούν και για ακύρωση κάθε προσπάθειας στις κοινές επιχειρήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και του αρμόδιου τμήματος. Σε καταγγελία που προέβησαν οι ακτιβιστές των περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, αναφέρουν χαρακτηριστικά «Βασικά οι κοινές μας επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» αφού όπως εξηγούν, σημαντικές υποθέσεις καταστρέφονται ενώ μερικές δεν ακολουθούνται καθόλου, αναβάλλονται χωρίς λόγο. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της συνεργασίας με την νέα ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι δεν έγιναν διώξεις, ενώ πολλές υποθέσεις παραμένουν αδιερεύνητες και καταγγέλλουν ότι χάνουν χάνουν τον χρόνο τους. Σε απάντηση του το Υπουργείο, δύο μήνες αργότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γ.δ. του Υπουργείου, Αντρέας Μυλωνά, ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι ο νέος υπεύθυνος του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας έκρινε αναγκαίο να τροποποιήσει μερικές πρακτικές και διαδικασίες. Ταυτόχρονα ο κ. Μυλωνάς ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι έχουν κατασχεθεί 275 ξόβεργα, 252 άγρια πτηνά, μια μηχανή μίμησης φωνής πτηνών ενώ έχουν προβεί και σε τέσσερις καταγγελίες . Απαντώντας στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οργάνωση CABS και ίδρυμα Pro Biodiversity, επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα που επικαλείται το Υπουργείο, επιτευχθηκαν κατά τις δύο πρώτες μέρες συνεργασίας με την νέα ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας. Τέλος, οι οργανώσεις μιλούν για μηδενικές διώξεις σε σύγκριση με τις έως και 20 ποινικές διώξεις που επιτυγχάνονταν τα προηγούμενα χρόνια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top