ΚΟΣΜΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όλο το εικοσιτετράωρο ακατάπαυστα στο Κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Ε.Ε.»

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όλο το εικοσιτετράωρο ακατάπαυστα στο Κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Ε.Ε.»

Τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ υποστηρίζει και συντονίζει δράσεις υποστήριξης πληγέντων σε περιοχές που έχουν ξεσπάσει έκτακτα φυσικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός στο Μεξικό και ο τυφώνας Ίρμα στην Καραϊβική περιέγραψε σήμερα στον Τύπο ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων και την ανθρωπιστική βοήθεια, υποδέχθηκε ομάδα δημοσιογράφων στο κέντρο συντονισμού της ΕΕ, του οποίου προΐσταται.

Το Κέντρο Εκτάκτου Ανάγκης έχει σκοπό το συντονισμό της αποτελεσματικής αντίδρασης της ΕΕ από τα πρώτα στάδια μιας καταστροφής. "Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο. Συντονίζουμε με τα κράτη μέλη μας και τους εταίρους μας στην περιοχή. Ειδικά, με τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων οι πολίτες επηρεάζονται άμεσα", δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης. "Όπως βλέπετε, εδώ στο Κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όλο το εικοσιτετράωρο. Ακατάπαυστα", εξήγησε. Ο Επίτροπος δήλωσε ότι οι σκέψεις τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του βρίσκονται σήμερα στα θύματα και όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από τον τυφώνα Irma: "η καρδιά μου πηγαίνει επίσης στα θύματα και στους ανθρώπους που πλήττονται από τον τεράστιο σεισμό του σήμερα το πρωί έπληξε τον Ειρηνικό, κοντά στο Μεξικό". Ο Χρήστος Στυλιανίδης συνεχάρη την εργασία των πρώτων απεσταλμένων της ΕΕ στην περιοχή για τους οποίους είπε ότι έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Η ΕΕ έχει ήδη θέσει στη διάθεση των τοπικών Αρχών το σύστημα χαρτογράφησης Κοπέρνικος. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top